12.9 C
Albaida
Dilluns, desembre 4, 2023
HomeCulturaOtos se centra en el paper de les dones en les arts...

Otos se centra en el paper de les dones en les arts en el II Festival d’Alger

Per segon any consecutiu, Otos celebrarà el Festival d’Alger. L’esdeveniment serà del 3 al 5 de juny, a un Festival d’Arts escèniques creat pels mateixos otosins i otosines. Al 2021 va tindre lloc la 1a edició els dies 9 i 10 de juliol amb el lema ‘Fem teatre, fem poble’. En canvi, aquest any se centrarà en el paper de les dones en el món de les arts.

El Festival d’Alger té els objectius de defensar el teatre en valencià, fer les arts escèniques més accessibles per a tot el món i crear una xarxa teatral amb companyies de diferents regions. Per això, serà un festival feminista, integrador, en valencià i interdisciplinari.

Per crear eixa xarxa amb vàries companyies, aquest any acudiran algunes com: la Companyia Maduixa Teatre, la Companyia Pinya Bausch, la Companyia La Atapeïda o Les Cícliques Cia. L’inici del festival serà el 3 de juny a les 19:30 hores, mentre que Germans Brothers tancaran el dissabte amb una actuació musical. Al 2021 es van fer 3 espectacles teatrals. En canvi, aquest any s’ha millorat la proposta amb 4 representacions, 1 taller i l’actuació musical ja mencionada.

A més, el festival també intentarà apropar la cultura del teatre i les arts escèniques al poble. Per això, el cap de setmana comptarà amb diferents tipus de representacions com el teatre de carrer, de text, físic, d’objectes, circ, performance o titelles.

El cartell d’aquesta edició l’ha dissenyat l’artista d’Otos Celia Blanquer. Així, el festival ha volgut apostar per un cartell femení per donar veu a les dones. A més, l’esdeveniment tindrà una gran presència femenina durant les representacions del cap de setmana.

Programació

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe