Free Porn
xbporn
27 C
Albaida
Dilluns, juliol 22, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentOntinyentins a la JMJ Lisboa 2023

Ontinyentins a la JMJ Lisboa 2023

Religiosos de les parròquies de Santa Maria i Sant Josep s’han desplaçat fins a la capital portuguesa per viure la Jornada Mundial de la Joventut

La capital portuguesa de Lisboa celebra durant aquesta primera setmana d’agost la Jornada Mundial de la Joventut, on s’han desplaçat dues expedicions d’ontinyentins i ontinyentines de les parròquies de Santa Maria i Sant Josep.

Pel que fa a la parròquia de Santa Maria, s’han desplaçat a Portugal un total de 21 persones tant del Centre de Joves com del Moviment Juvenil. Juntament amb ells, han acudit 6 persones més de la parròquia de Santa Anna de Benimarfull.

L’experiència dels parroquians de Santa Maria

“La convivència amb la resta d’espanyols és una gran riquesa, ja que en aquests dies d’activitats, encontre i Eucaristies que compartim tots, el més important és que compartim una mateixa fe, un mateix sentir. Cadascú de nosaltres venim de parròquies, realitats i camins distints, en els quals vivim i compartim la nostra fe. Aquest encontre entre joves ens enriqueix, ja que la meua fe es veu augmentada amb la fe de la resta dels joves d’Espanya”, explica Don Román Mil, vicari de Santa Maria i San Carlos Borromeo d’Ontinyent.

Pel que fa a les activitats que han realitzat, els membres de la parròquia de Santa Maria han participat de l’encontre d’espanyols i de l’Eucaristia presidida pel Cardenal Omella, de la missa d’inici de la JMJ. A més, també han assistit a les catequesis impartides pel Sr. Obispo de Canàries i l’Eucaristia.

A més a més, també han acudit a l’encontre amb els joves de la Diòcesi de València amb el Sr. arquebisbe D. Enrique Benavent, natural de Quatretonda, junt amb l’exposició del Santíssim i una xicoteta xarrada.

D’altra banda, els parroquians ontinyentins participaran de les altres catequesi que s’impartiran durant aquests dies, com el Via Crucis, la Vigília de dissabte a la nit o l’Eucaristia d’enviament de diumenge, presidida pel Papa Francisco.

Una aventura per als religiosos de Sant Josep

Des de la parròquia de Sant Josep, un total de 57 joves i catequistes s’han estat preparant des d’abril per aquest repte. Van partir des d’Ontinyent el dia 1 d’agost, i finalitzaran l’aventura el 6 d’agost.

Els religiosos es troben realitzant una peregrinació des d’Ontinyent a Lisboa, i entraran a la capital portuguesa caminant 22 quilòmetres. “Estem vivint jornades intenses i molt dinàmiques, moments de reflexions grupals, d’esport, piscina i, per descomptat, moments d’adoració, santa missa i vigília juvenil a la llum de la lluna. Com el lema d’aquesta JMJ és “María se levantó y partió sin demora”, hem tingut moments de reflexió al voltant de la Mare de Déu en el poble de Guadalupe”, explica l’adscrit Don Carlos José Blandón.

“Com diu el Papa Francesc “facen embolic” hem fet embolic en diferents places dels pobles, cantant a Déu, això causa reacció en la gent que ens veu i els commociona, de tal manera que és una manera nova de dir-li a la societat que Déu existeix”, continua Blandón.

Els parroquians de Sant Josep participaran a Fàtima en un rosari internacional i en la processó d’antorxes i, demà divendres, a la missa internacional. D’altra banda, a Lisboa participaran a un mega concert on joves de diferents denominacions religioses s’uneixen per alabar un únic Déu. A més, estaran en la vigília al costat del Papà Francisco el dia 5 i el 6 la missa principal presidida pel Summe Pontífex a les 9.00 h.

“La nostra convivència és comunitària com els he dit al grup, reprenent les paraules del Papa Francesc: som un equip i anem al mundial, és un partit amistós on junts alçarem la copa de la fraternitat”, conclou l’adscrit.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe