15 C
Albaida
Dilluns, febrer 26, 2024
HomeEconomiaLa indústria tèxtil de la Vall d'Albaida va reaccionar de manera més...

La indústria tèxtil de la Vall d’Albaida va reaccionar de manera més ràpida i eficaç a la COVID-19

AITEX i ATEVAL van tindre un protagonisme clau durant els primers mesos de la pandèmia, tal com recull l’estudi de la UV guardonat amb la Fashion and Textiles Best Peper Award.

La Universitat de València (UV) ha resultat guardonada amb la Fashion and Textiles Best Paper Awardde The Korean Society of Clothing and Textiles gràcies a un estudi de Francisco Puig, Santiago Cantarero i Francesco Verdona que, sota el títol: “Coronavirus versus la indústria tèxtil: lliçons grupals per als futurs desafiaments”, demostra que les empreses tèxtils de l’Alcoià, el Comtat o la Vall d’Albaida reaccionaren de manera més ràpida i eficaç a la pandèmia de COVID-19.

Diseño sin título – 1

Els factors que estan al darrere d’aquesta resposta “diferent” de les comarques centrals són, segons el treball d’investigació, l’agrupació desenvolupada, el suport institucional i una arrelada tradició tèxtil a la zona.

Gràcies a aquestes característiques pròpies, en compte d’implementar estratègies de reducció, es va optar per altres d’innovadores amb les quals pogueren reinventar-se en moments de necessitat i donar resposta a les demandes sanitàries mentre feien front als problemes d’abastiment.

L’estudi també destaca la “solidaritat i una forta cooperació” entre les institucions locals, associacions i entitats empresarials i formatives com AITEX i ATEVAL.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe