18.9 C
Albaida
Dijous, abril 18, 2024
HomeFestesOntinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per...

Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa

L’Ajuntament d’Ontinyent va a tornar a remetre al Govern d’Espanya una nova sol·licitud de declaració d’Interès Turístic Internacional per a la festa de Moros i Cristians de la ciutat. El ple municipal aprovava aquest dijous una proposta presentada per la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, per a l’emissió d’esta nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme, adjuntant una memòria justificativa i documentació aportada per la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, revisada i completada pel personal tècnic municipal.

Muñoz explicava que “pretenem seguir elevant les nostres festes, que ja tenen la declaració de Be d’Interes Cultural per a les Ambaixades, tenen també la declaració d’Interes Turístic Nacional, i aquest és un següent pas que aportarà beneficis per a la festa i la ciutat”. La regidora tenia paraules d’agraïment “per a tots els festers i festeres, els departaments municipals que han participat de la tramitació d’aquest expedient,  i especialment per a l’esforç de l’actual junta de la Societat de Festers amb el seu president Vicent Pla Vaello al front”. 

Les justificacions aportades en l’expedient anterior s’han ampliat i actualitzat afegint noves qüestions, com una aposta important per la difusió en tres idiomes de la festa en les xarxes socials més rellevants, i continuant fent difusió en mitjans d’altres països. Entre les noves accions de difusió es troben publicacions en revistes italianes de gran tirada com Bella, Ciao Dona o In Familia, al Diario de las Américas en Estats Units, o al diari Excelsior a Mèxic. A més a mès, s’han adjuntat els videorreportatges realitzats en 2022 per les televisions uzbekes Uzbekistan MY5 i Ozbekistan24.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe