15 C
Albaida
Dilluns, febrer 26, 2024
HomeEconomiaOntinyent tanca el Pressupost Municipal 2024 en més de 52 milions d'euros,...

Ontinyent tanca el Pressupost Municipal 2024 en més de 52 milions d’euros, el més gran de la història

Una altra de les bones notícies és que s’aconsegueix reduir el deute municipal a 10.700.000 euros després de dos anys de pujada

L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat aquest matí en roda de premsa el Pressupost Municipal 2024. L’alcalde, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Hisenda, Juan Pablo Úbeda explicaven que aquest any serà de 52.710.491 euros, el més gran en la història de la ciutat. L’objectiu del consistori és que el 14 de desembre aquest pressupost siga aprovat al plenari.

“El 2012 va ser el primer any que vam fer un pressupost. Hem passat de gestionar al voltant d’uns 25 milions d’euros a més del doble, 52 milions aquest any. Açò ha estat possible gràcies a haver aconseguit moltes més inversions d’altres administracions”, ha explicat Jorge Rodríguez.

D’aquests 52 milions, 20 d’ells estaran destinats a inversions. A més a més, 16 milions d’aquests provenen d’altres administracions. Per tant, l’Ajuntament tan sols destina 3.750.000 euros de recursos propis, com explicava l’alcalde: “Per a nosaltres és molt important mantenir la nostra capacitat inversora, perquè per cada euro que fiquem del nostre pressupost, estem rebent 4 d’administracions superiors a l’administració municipal”.

Una altra de les bones notícies és que Ontinyent aconsegueix reduir el deute municipal a 10.700.000 euros després de dos anys de pujada. D’altra banda, Rodríguez ha destacat la importància de la política de congelació de despeses, i ha recordat que tan sols hi ha hagut una pujada, la del fem, derivada d’una pujada des del Govern Espanyol.

L’Ajuntament ha destacat que sempre s’ha treballat dins de quatre grans eixos:

  • Aposta ferma per la part social, educativa i cultural a associacions i la millora d’infraestructures
  • Aposta pel medi ambient i el canvi climàtic (Cantereria)
  • Promoció econòmica i generació d’ocupació
  • Desenvolupament de la societat i millora de la qualitat de vida amb projectes com l’Hospital, la Cantereria o els Jutjats

Per la seua part, Juan Pablo Úbeda ha destacat que aquest pressupost presenta un augment del 12% en el capítol d’ingressos respecte a l’any anterior, amb un increment de més 5 milions d’euros.

El regidor d’Hisenda ha explicat que l’Estat ha aportat més de 10 milions d’euros. D’altra banda, els fons de cooperació de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València n’han aportat 900.000.

L’inversió més gran que realitzarà l’Ajuntament d’Ontinyent serà la de les obres de l’IES L’Estació, dotada amb 6.869.000 euros. Al marge dels col·legis, el conveni de la Vila serà el projecte més gran amb 1.130.000 euros.

D’altra banda, Jorge Rodríguez ha explicat que la pujada del deute als últims anys es va veure afectada per fer front a l’EDUSI, i a altres grans projectes com el de la Muralla. D’aquesta manera, l’alcalde manifestava que era un deute controlat, i que s’endeutava per a després poder amortitzar.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe