Free Porn
xbporn
28.7 C
Albaida
Diumenge, juliol 21, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentOntinyent retirarà 45 moreres en mal estat per evitar riscos per a...

Ontinyent retirarà 45 moreres en mal estat per evitar riscos per a les persones

Es substituïran 20 exemplars de l’Avinguda Jacinto Benavente per lledoners, i 25 de l’Avinguda Almaig per moreres sense fruit

L’Ajuntament d’Ontinyent va a procedir a la retirada de 45 moreres (Morus Alba) en mal estat de la via pública, concretament en els carrers de Jacinto Benavente i tram inicial de l’Avinguda Almaig, pel mal estat i l’envelliment que presenten, requerint-se la seua reposició per motius de seguretat. La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “un informe tècnic del departament de Medi Ambient apunta que són arbres que presenten un estat de salut molt deficient, principalment degut a que es tracta d’exemplars de més de 30 anys, sotmesos a intenses podes reiterades per tota classe de circumstàncies i necessitats, la qual cosa els fa arbres vells i amortitzats com a arbres urbans en via pública. Davant això anem a procedir a la seua tala i immediata substitució”. 

Com constanta l’informe tècnic, s’ha observat que la majoria de branques i cimals directors de les moreres presenten enormes deformacions de reacció i greus ferides sense possibilitat de cicatrització, amb perforacions i podridures profundes. En molts cassos ha desaparegut tot el duramen, la fusta dura interna que aporta duresa al tronc. També s’ha constatat molta presència de fongs xilòfags (especialment el Inonothus hispidus), clar indicador de l’estat de debilitat i regressió dels arbres. 

La regidora apunta que “degut a estes circunstàncies les estructures actuals resulten poc estables, dèbils i perilloses per a la seguretat del públic vianant o dels vehicles, especialment en episodis de forts vents, que poden provocar trencaments de branques i cimals. Per tot això i per motius de seguretat pública, correspon la tala i retirada de les esmentades moreres, amb la plantació d’arbre de substitució”.

En concret, al tram dels talussos de l’avinguda de Jacinto Benavente s’eliminaran el proper dilluns 20 unitats de moreres velles i perilloses per plantar a l’endemà 14 unitats de lledoner (Celtis australis), els quals es distribuiran amb un marc de plantació més adequat que l’existent actualment, evitant interferències amb l’enllumenat públic. D’esta forma l’arbrat d’esta part de Jacinto Benavente queda homogeneïtzat amb la banda oest del carrer, plantat també de lledoners.

També abans d’acabar el present mes de febrer, va a procedir-se a eliminar altres 25 moreres velles i perilloses de l’Avinguda Almaig, des del Centre de Salut del Barranquet fins l’Avinguda de la Generalitat, amb la substitució per noves moreres de la varietat Morus “alba fruitless”, les quals es consideren igualment útils que les moreres actuals però amb l’avantatge que no generen fruit i per tant són menys problemàtiques, permetent una gestió més sostenible. Les restes de les moreres retirades seran trossejades i dipositades a la zona d’estacionament de la piscina coberta, per a la seua lliure disposició per part de la ciutadania per al seu aprofitament. 

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe