22.9 C
Albaida
Dimarts, maig 28, 2024
HomeEconomiaOntinyent presenta a FITUR els espais del tèxtil com a oferta turística...

Ontinyent presenta a FITUR els espais del tèxtil com a oferta turística que conjuga tradició i tecnologia

L’alcalde i la regidora de Turisme presenten dos audiovisuals sobre el Museu del Tèxtil i la nova “Ruta dels Molins” que es posen a l’abast d’empreses del sector turístic, touroperadors i públic en general

El sector tèxtil, part intrínseca de la identitat d’Ontinyent, també pot ser aprofitat com a recurs turístic “que conjuga de forma idònia tradició i tecnologia per a arribar a tots els públics”. Així ho exposava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, a la seua intervenció aquest dijous a FITUR, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, on el primer edil presentava l’oferta turística de la ciutat junt a la regidora de Turisme, Sayo Gandia. En concret, l’alcalde i la regidora intervenien al pavelló 7 d’IFEMA a la presentació de dos audiovisuals sobre el Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana i la nova “Ruta dels Molins” entre Ontinyent i Bocairent, que es posaven a l’abast d’empreses del sector turístic, touroperadors i públic en general.

Jorge Rodríguez recordava que a  la recent fira Heimtextil Ontinyent va ser la ciutat més representada d’Espanya, destacant que “la rellevància del tèxtil en la nostra zona és una evidència, i hem volgut fer-la més atractiva”, motiu pel qual s’ha treballat per a incorporar a l’oferta turística local estos projectes, que reuneixen elements com ara tradició, natura i atracció turística. Al cas del Museu del Tèxtil que inaugurava el desembre passat la seua primera fase i ja ha rebut més de 1200 visitants, “és un orgull, un projecte de tota la societat valenciana, que guarda la història i la tradició d’on venim”.

L’alcalde, que resaltava la importància donada per l’Ajuntament al sector (fent referència explícita al suport durant la pandèmia amb la creació del clúster “Tèxtil Ontinyent amb una inversió municipal de 620.000 euros),  recordava que el camí fins a comptar amb el museu “ha sigut llarg, més de onze anys de gestions i una inversió que quan estiga completa la musealització a la fi de 2023 haurà suposat una inversió de més de 3’5 milions d’euros amb ajuda d’altres administracions com la Generalitatl la Diputació, els Fons FEDER, Caixa Ontinyent i la implicació d’associacions i confederacions d’empresaris, així com del patronat de la Fundació Museu del Tèxtil”. Al marge de la zona d’exposició, hi haurà també una part dedicada a la investigació i a la formació, que podrà donar cabuda a iniciatives que suposen un impuls per al teixit econòmic de la zona.

Cal recordar que el Museu del Tèxtil situat al Carrer Músic Úbeda pot ser visitat de dijous a diumenge en horari de 9:30h a 13:30 hores amb entrada lliure, comptant actualment amb 4 sales visitables, que inclouen instruments, elaboració, els teixits i un espai audiovisual on es poden conéixer els processos del tèxtil des d’una perspectiva històrica. 

A més del Museu del Tèxtil, la ciutat presenta a Fitur la “Ruta dels Molins”, que era definida per Sayo Gandia com “un museu a l’aire lliure entre Ontinyent i Bocairent on es poden conéixer els orígens del tèxtil, a través de 12 molins hidràulics dels segles XVIII i XIX que eren usats com a fàbriques tèxtils, i que mostren com es treballava anteriorment en un sector tan important per a la nostra comarca”. Però a més, explicava la regidora, “és una ruta senderista amb alt valor ecològic, mediambiental i paisatgístic on es pot gaudir de la flora i fauna local”. La ruta compta amb audioguies i panells informatius en valencià, castellà i anglés, que inclouen també codis QR on es pot ampliar informació sobre la història de cada molí. 

Sayo Gandia recordava que a més d’estes novetats presentades a FITUR “la ciutat compta amb molt diversos atractius gastronòmics, culturals, naturals i patrimonials, i som a més una ciutat que està preparant-se per a ser cada volta més un referent turístic, gràcies a l’intens treball que està fent-se en matèria de recuperació de patrimoni, i del treball que estem fent i anem a segir fent enmarcat dins el Pla de Turisme que vam presentar recentment i amb el que volem ajudar a que aquest sector puga contribuir a diversificar l’economia local, sempre de manera responsable i sostenible”, assenyalava.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe