25.3 C
Albaida
Diumenge, setembre 24, 2023
HomeOpinióOntinyent necessita una democratització de la cultura

Ontinyent necessita una democratització de la cultura

Des de Compromís plantegem la cultura com una eina de transformació i progrés de la societat. La cultura mesura el grau de maduresa d’una ciutat i, per tant, necessitem un ajuntament que impulse un procés cultural ric i divers i que tinga especialment en compte la joventut, un sector de la població massa important com per a tindre’l descuidat. La promoció de la producció i l’accés a la cultura són els dos punts que abordarem per tal d’apropar les polítiques municipals de cultura a la joventut, per tal de democratitzar la cultura.

Per a promocionar la producció cultural és fonamental tindre una relació més propera amb els centres educatius i institucions com el CLJO. És important facilitar l’obertura d’instal·lacions municipals per a pràctiques col·lectives com assajos musicals o teatrals i promoure i donar suport a projectes culturals on participe la joventut ontinyentina. Creiem necessari generar iniciatives on el jovent s’involucre i se senta protagonista, que siga el productor d’obres artístiques de cine, teatre, música, dansa, literatura, pintura, fotografia, gravat, il·lustració, còmic, disseny de moda i més. Cadascuna d’estes disciplines tan sols és un llenguatge per a expressar-se i per a Compromís és fonamental crear les condicions adequades per tal de fer sortir la creativitat que tots i totes tenen.

Però no sols fomentarem la creació sinó que també posarem a la disposició dels creadors i creadores, la infraestructura necessària per a fer visible el seu treball a través d’exposicions, concursos, certàmens o mostres. Volem una cultura diversificada i motivadora. Si ara sembrem polítiques culturals atrevides, innovadores i eficients demà recollirem una societat madura, sana i constructiva.

Des de Compromís plantejarem també la promoció de l’accés a la cultura, amb la instauració d’un abonament juvenil que rebaixe els preus i els faça assequibles, per tal que acudir a una activitat cultural es convertisca en un hàbit saludable, i no en quelcom extraordinari.

Paral·lelament als temes abordats, cal pensar en la difusió de totes aquelles activitats que es plantegen  en la programació. En primer lloc, és important que hi haja un calendari que contemple les ofertes  que s’ofereixen des de les diferents entitats culturals per tal d’evitar al màxim solapaments  en la programació.

Ontinyent mereix una programació cultural de qualitat que faça d’aquesta ciutat un referent comarcal. Entenem que una programació cultural és de qualitat si amb ella es treballa la intel·ligència, la reflexió, la sensibilitat, la imaginació, la integració i el benestar psicològic de les persones que participen.

Aquest és el nostre compromís amb la Joventut i amb la cultura. Amb cultura tot és possible.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe