voguerre sunderland escorts 1v1.lol unblocked yohoho 76 https://www.symbaloo.com/mix/yohoho?lang=EN yohoho https://www.symbaloo.com/mix/agariounblockedpvp https://yohoho-io.app/ https://www.symbaloo.com/mix/agariounblockedschool1?lang=EN
17.5 C
Albaida
Divendres, desembre 6, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentOntinyent instal·la 7 noves zones de compostatge

Ontinyent instal·la 7 noves zones de compostatge

L’objectiu és reaprofitar els bioresidus dels parcs i els jardins de la ciutat, tal com fulles seques o triturats de restes de poda.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha completat la instal·lació de 7 noves zones de compostatge per reaprofitar els residus dels parcs i jardins de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa de la regidoria de Sostenibilitat executada amb una inversió de 34.899 euros dels quals 20.929 provenen de la Diputació de València mitjançant el pla “Reacciona”.

La regidora de l’àrea, Sayo Gandia, explica que “en el manteniment i gestió de les zones verdes i recreatives d’àmbit municipal, es genera una quantitat significativa de bioresidus, com fulles seques i triturats de restes de poda. Per millorar la seua gestió, i dins de les accions contemplades al Pla Local de Gestió de Residus Domèstics Assimilables, en 2020 vam disposar diversos composters provisionals que han servit com a experiència pilot del compostatge in situ dels residus verds durant tres anys. Ara hem millorat estos composters, que queden així consolidats. L’ús de composters és interessant ja que permeten augmentar la matèria orgànica al sòl, i promouen estalvi econòmic en adobs i biocombustibles”.

Els nous composters estan ubicats als parcs d’Ausiàs March, de Benarrai, del Mestre Ferrero, del Llombo i de Sant Rafel; així com als voltants del CEIP Carmelo Ripoll i al Poliesportiu Municipal. Tots ells estan dotats d’un sistema d’humectació automàtic, ja que, d’acord amb les condicions climatològiques d’Ontinyent, és necessari fer aportacions hídriques de manera periòdica, sent així més operatiu que fer aquestes tasques manualment. Els composters, de 2×5 m2, tenen 3 espais per separar els diferents espais de maduresa del compost, amb tancaments laterals i frontals. Els bioresidus verds poden ser reaprofitats en forma de compost i mantell protector.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

7FansLike
1,989FollowersFollow
629FollowersFollow
964SubscribersSubscribe