20.8 C
Albaida
Divendres, maig 20, 2022
HomeCulturaOntinyent "fa justícia" amb Martínez Valls representant 'Cançó d'Amor i Guerra'

Ontinyent “fa justícia” amb Martínez Valls representant ‘Cançó d’Amor i Guerra’

El passat dissabte, 7 de maig, la sarsuela ‘Cançó d’amor i guerra’ va ser representada per primera vegada a Ontinyent 96 anys després de la seua estrena al Teatre Nou de Barcelona. L’obra de l’ontinyentí Rafael Martínez Valls va obtenir una acollida espectacular per part del públic, ja que el Teatre Echegaray estava de gom a gom.

Joan Casas va ser l’encarregat de fer un arranjament interpretat per la Banda Simfònica Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent i el Nou Orfeó. A més, hi va haver cinc cantants lírics que van posar veu als personatges dels protagonistes de la sarsuela. Aquests eren: Alberto Ballesta (Eloi), Gemma Soler (Francina), Antonio Caselles (L’Avi Castellet i Horaci), Mar Fernández (Catrina) i Alexis Jornet (Baldiri).

La narració de la història va estar a càrrec de Rosana Ferrero Úbeda i Salva Sanchis Ferri. Tanmateix, l’encarregat de dirigir la banda composta per 66 músics va ser l’atzenetí Ramon Garcia i Soler, el qual ens va declarar que amb aquesta representació “estem fent justícia” al mestre Martínez Valls. A banda de posar veu i cos a ‘Baldiri’, Alexis Jornet també va ser el director coral del Nou Orfeó format per 45 coristes. A més, no s’ha d’oblidar la feina de Rubén Penadés Silvestre, director assistent i coordinador de l’obra.

‘Cançó d’amor i guerra’ va començar amb puntualitat suïssa a les 20 hores. La sarsuela va constar de dos actes que representaven la complicada història d’amor de l’Eloi i la Francina. Tot açò, en plena Revolució Francesa al Vallespir l’any 1793. La Unió Artística Musical recordava al compositor ontinyentí a les seues xarxes socials: “Et dediquem aquesta interpretació, mestre Martínez Valls, i esperem saldar en part el deute que els ontinyentins tenim amb tu”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe