22.9 C
Albaida
Dimarts, maig 28, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentOntinyent destinarà més de 7 milions d'euros per a Igualtat, Sanitat i...

Ontinyent destinarà més de 7 milions d’euros per a Igualtat, Sanitat i Política per a les persones

Ontinyent va aprovar el passat dijous 14 de desembre al Ple Municipal el Pressupost 2024, el major de la història de la ciutat amb 52.710.491 euros. D’aquesta quantitat, un total de 7.405.419 euros per a l’àrea d’Igualtat, Sanitat i Política per a les persones. Aquesta quantitat suposa un 14% del pressupost total de l’Ajuntament.

Dels 7 milions d’euros, 4,5 d’ells estaran destinats a personal, i la resta a despesa corrent. “Com a regidor de Personal, m’agradaria posar en valor aquests 4,5 d’euros que anem a dedicar a serveis socials i política de les persones. Aquest govern municipal vam passar en 2019 de 24 persones al departament de Serveis Socials a 74 que tenim en 2024”, ha assenyalat Juan Pablo Úbeda, regidor d’Hisenda i de Personal.

Una de les novetats més importants és la descentralització de Serveis Socials, per a la qual s’han invertit 30.000 euros. Així, les persones usuàries del barri de Sant Rafel i el disseminat passaran a ser ateses al seu propi barri per un equip de 9 persones, i no hauran de desplaçar-se a altres zones.

D’altra banda, la partida de Majors Actius es duplica respecte a l’any anterior i passa de 27.500 a 50.500 euros. “L’increment d’aquesta partida és perquè considerem que els nostres majors necessiten una vida activa, saludable i que puguen socialitzar”, ha explicat la regidora de l’àrea, Inma López.

Pel que fa als centres cívics, el pressupost també s’incrementa i passa de 50.500 a 75.389 euros per “continuar donant serveis a totes aquelles activitats que realitzen als centres cívics, el CIM i el Centre Intergeneracional”, afegia López.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha municipalitzat el Pla de lluita contra la soledat no desitjada, ja que es pot assumir amb el personal de l’àrea d’atenció psicològica per a les persones que viuen soles al municipi.

D’altra banda, al Pla municipal de persones contra la conducta suïcida, aquest pla està dintre del conveni que l’Ajuntament manté amb ADIEM, passant de 66 mil a 71 mil euros. “Entre altres accions, inclou un grup d’ajuda mútua a persones i famílies properes a un suïcidi o xarrades per a la població general i instituts”, ha informat la regidora de Majors Actius.

“Respecte a l’àrea d’Igualtat, continuem apostant amb ella, no sols a través de les accions que duem a terme durant l’any, sinó també a través de la lluita contra la violència de gènere, amb un pressupost per a tota l’àrea d’Igualtat de 37.560 euros”, ha explicat Paula Soler, regidora d’Igualtat, Sanitat i Serveis Socials.

L’Ajuntament manté la partida econòmica de 115.800 euros per al Pla Corresponsables, on es continuarà prestant serveis com l’escola d’estiu municipal i el servei de ludoteca. A més, una de les novetats és que es licitarà per primera vegada el servei d’atenció psicològica a l’àrea d’Igualtat i l’atenció psiquiàtrica en menors.

El conveni amb Creu Roja passarà de 10 mil a 20 mil euros, el d’AFAO tindrà un import de 82.800 euros i les subvencions socio-sanitàries que passen de 15 mil a 30 mil euros. A més, al fons de solidaritat es destinaran 50 mil euros, i a la subvenció de l’Hospital de la Beneficiència de 100 mil euros.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe