25.3 C
Albaida
Diumenge, setembre 24, 2023
HomeVall d´AlbaidaOntinyentOntinyent convoca una manifestació en protesta pel tancament de la planta de...

Ontinyent convoca una manifestació en protesta pel tancament de la planta de medicina interna

Jorge Rodríguez s’ha reunit aquest dijous amb Marga Llaudes, però considera que les explicacions de la directora del departament són “insatisfactòries”

Ontinyent realitzarà una manifestació el dimarts 28 de juny contra el tancament de la planta de medicina interna de l’Hospital General de la ciutat aquest estiu, i en defensa de la Sanitat Pública. Les diferents entitats, col·lectius i associacions representats al Consell Veïnal i el Consell d’Inclusió Social així ho acordaven en una reunió aquest dimecres. A aquesta també s’acordava la redacció d’un manifest que es llegirà la mateixa convocatòria.

La manifestació s’iniciarà a les 20:00 h a la Plaça de la Concepció. Després passarà pels carrers Gomis i Maians fins a arribar a la Plaça Major, on es llegirà el manifest. El Govern d’Ontinyent i els partits representants a l’Ajuntament (La Vall ens Uneix, Partit Popular i Compromís), van assistir a la reunió d’ambdós consells ciutadans. I, a més, s’adheriran a la concentració.

L’alcalde, Jorge Rodríguez, ha transmés les demandes dels consells ciutadans a la directora del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Marga Llaudes, en una reunió aquest dijous. Aquesta explicava al primer edil que els canvis al servei de medicina interna només es produiran de l’1 de juliol al 30 de setembre. Durant aquest període s’habilitarà una UCE (Unitat de Cures Especials) a la tercera planta de l’Hospital. Aquest estarà dedicat a atendre patologies amb previsió d’alta hospitalària al marge de 72 hores. Així, es passarà als pacients que requerisquen una assistència més llarga a l’Hospital de Xàtiva.

Les explicacions són “insatisfactòries” per a Jorge Rodríguez

Jorge Rodríguez qualificava les explicacions de Llaudes com a “insatisfactòries”, exposant que la posada en marxa d’aquesta unitat UCE “no canvia res, ja que la ciutat no ha de perdre cap tipus de servei ni tan sols momentàniament. No té sentit quant a més a més està executant-se una inversió de 40 milions d’euros en el nou Hospital, raó per la qual seguirem lluitant junt al Consell Veïnal i als partits polítics perquè es revertisca esta decisió, que no sols perjudica a Ontinyent i la Vall d’Albaida sinó també a Xàtiva i els pacients que tenen com a centre de referència l’Hospital Lluís Alcanyís”.

Jorge Rodríguez li traslladava a la directora la seua preocupació per altres qüestions, com l’hipotètic tancament dels Centres de Salut durant l’estiu. En canvi, Llaudes confirmava a l’alcalde que en cap cas va a produir-se aquest cas extrem. El primer edil també exposava la inquietud ciutadana perquè el nou Hospital compte amb els equips de personal mèdic suficients per donar servei. La directora del Departament de Salut explicava al respecte que la Conselleria de Sanitat està treballant en un decret per crear les places necessàries per atendre el nou centre hospitalari sense problemes d’aquest tipus.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe