12 C
Albaida
Dilluns, novembre 28, 2022
HomeOpinióOntinyent cada vegada més present a la Peregrinació a València

Ontinyent cada vegada més present a la Peregrinació a València

Tres Pasqües hi han hagut de transcórrer perquè MAPEBA pogués realitzar la seua tradicional Peregrinació de Canals fins a la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats el dissabte de Sant Vicent.
I és que la pandèmia es va menjar l’edició de 2020, i quasi la de 2021 que finalment si van poder fer el passat 2 d’octubre. Però ha estat este darrer 23 d’abril del 2022 quan l’entitat canalera tornava al que és habitual i duia a terme la XXIX edició, que va comptar amb prop de 90 peregrins, entre ells una cada vegada més àmplia representació d’Ontinyent.
Gonzalo Mora i Javier Peiró es deixaren seduir pels seus veïns i amics Rafa Bataller, Joan Andreu Martínez, David Soriano, Pedro Sempere, Ximo Galiana i Javi Borrell per enrolar-se en esta experiència especial. Estos vuit ontinyentins devots de la patrona de València i amants de l’esport esperaren l’ordre d’inici a les 6 del matí a “la Lloca” de Canals per completar els prop de 73 km que enllacen la comarca de la Costera amb la capital del Túria.

Ontinyentins en la MAPEBA

Amb un vent que en diversos moments de la marxa es feia molest, però amb l’absència de la pluja, van anar transcorrent els quilometres, reagrupant-se als llocs marcats des de l’organització. El primer d’ells va ser al mític pont de ferro de Gavarda, que permet superar el cabalós Xúquer, per a posteriorment recuperar forces a l’esmorzaret a Alberic.
Amb la ja inseparable companya d’un sol de rigor, els peregrins agraíem el vent de ponent que va fer el dia de Sant Jordi, i així completar trams amb els seus respectius reagrupaments abans de dinar ja en terme de Benifaió.
Restava l’últim espentonet (el més dur de la peregrinació) quan després del descans i dinar menester, circumval·larem el centre penitenciari de Picassent, amb algun imprevist que altre a conseqüència de les recents pluges de dies abans. Aleshores vam enfilar una recta quasi perfecta de 17 km, enllaçant poblacions amb polígons industrials fins a aplegar a un dels punts més esperats: la Creu Coberta de València.
Amb el repartiment de la mona de Pasqua i xocolata, peregrins i organització, perfectament escoltats per la policia local del cap i cassal completarem el carrer Sant Vicent per a, poc després de les 20 h, fer acte de presència a la plaça de la Reina, on familiars i amics ens esperaven. Amb el passadís als novells accedíem a la Basílica per oferir-li a la Geperudeta les ofrenes pertinents i agrair-li la cuida que va tenir de tots nosaltres.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe