17.3 C
Albaida
Dimarts, octubre 4, 2022
HomeVall d´AlbaidaOntinyentN. Calabuig: "Els productes i serveis d'Ontinyent ens apropen a un consum...

N. Calabuig: “Els productes i serveis d’Ontinyent ens apropen a un consum més responsable”

Aquest dimarts, 15 de març, la Regidoria de Consum de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha sumat a la celebració del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores. El regidor Nico Calabuig ha aprofitat aquesta cita al calendari per animar a la ciutadania a consumir productes i serveis de proximitat a Ontinyent, com una garantia de major sostenibilitat i valor afegit.

En paraules de Nico Calabuig, “hui és un dia important per a seguir reafirmant i defensant els nostres drets com a persones consumidores, però també per a incidir en el poder que tenim per a influir en la nostra societat i la seua millora, a través del consum. En eixe sentit, consumir productes i serveis d’Ontinyent ens apropa a un consum més responsable, i suposa diferents avantatges, com el valor afegit de l’atenció i la proximitat, o una major sostenibilitat, per la reducció dels desplaçaments i enviaments“.

“En els últims temps estem assistint a diferents situacions, com la pandèmia de la COVID-19, i més recentment la invasió de Rússia a Ucraïna, que també tenen un impacte directe i evident en l’àmbit del consum. En eixe sentit, el consum d’àmbit local i els productes de proximitat obrin una possibilitat de més i millor atenció, menor empremta ecològica i el mateix nivell de qualitat. A més, davant aquests contextos d’incertesa a escala global, el consum de proximitat també enforteix la nostra economia, permet revertir els beneficis en el nostre teixit comercial i industrial, i fins i tot guanyar sobirania en la producció de determinats productes o la producció energètica renovable“, ha exposat Calabuig.

El regidor ha subratllat que “el dia de hui és el punt de partida d’un seguit d’accions impulsades per la Regidoria de Consum. En les pròximes setmanes, com hem fet en anteriors ocasions, informarem de les dades recollides en l’últim any a l‘Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) d’Ontinyent, que continua sent un servei clau per a la defensa dels drets de les persones consumidores. A més, estem preparant altra iniciativa per a reforçar la importància del consum local i de proximitat, com una opció de garanties per al present i el futur”.

Nico Calabuig ha conclòs apuntant que “volem aprofitar per a demanar disculpes per la interrupció momentània del servei de l’OMIC, a causa de la baixa del nostre únic tècnic. Aquesta situació evidencia la necessitat de més personal i recursos per a poder continuar treballant en garantir i defensar els drets dels consumidors i les consumidores d’Ontinyent”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe