17.3 C
Albaida
Dimarts, octubre 4, 2022
HomeVall d´AlbaidaAlbaidaMutxamel reconeix a l'albaidí Vicent 'Coleto' amb una placa al Passeig de...

Mutxamel reconeix a l’albaidí Vicent ‘Coleto’ amb una placa al Passeig de la Festa

Si d’una cosa hem d’estar orgullosos a la Vall d’Albaida és de la gran quantiat de compositors i músics que tenim a la comarca. Molts d’ells han fet carrera ací a la nostra terra, i altres han arribat a altres llocs de fora de les nostres fronteres. Un exemple és el de Vicent Pérez i Esteban, Vicent ‘Coleto’.

L’exitosa carrera del compositor albaidí va ser reconeguda la setmana passada a Mutxamel. La Societat Musical L’Aliança de Mutxamel va celebrar el passat divendres 5 d’agost el XXVIII Concert de Música Festera a El Parc El Canyar de les Portelles. Poc abans de donar inici a la música, Vicent ‘Coleto’ va descobrir la placa en el seu honor que ja forma part del Passeig de la Festa del municipi de l’Alacantí.

La banda, dirigida per Alberto García Izquierdo, va interpretar peces de Vicent ‘Coleto’, qui compta amb més de vint obres de música festera. Entre aquestes van destacar algunes marxes com ‘Alí-Gea-Bà Spuros‘ o ‘El timbal i la Lluna del Cid‘. A més, no podia faltar ‘Templaris d’Albaida‘, una de les marxes cristianes més reconegudes del repertori del compositor albaidí.

Una carrera nacional i internacional

Vicent ‘Coleto’, va nàixer a Albaida en 1976. Així, va començar a estudiar música amb tan sols 5 anys a l’escola del Cercle Musical ‘La música vella d’Albaida’. Posteriorment, va obtenir Menció d’Honor als graus Elemental i Mitjà i Premi d’Honor al Grau Superior que va cursar als conservatoris de Carcaixent i València.

L’any 2014 es va llicenciar en composició pel conservatori Liceu, i va ampliar els seus estudis de trombó amb grans professors a Espanya i fora del país en llocs com Lille o la Julliard School de Nova York. Amb el seu instrument ha aconseguit diversos reconeixements com el 2n Premi al Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya en 1997 o el 1r Premi en el 2n Concurs de Joves Intèrprets ‘Tutto de Mestres’ de COM Radio en 2003. Aquest últim va ser en el duo de trombó i percussió ‘Djenun Duo’.

Vicent ‘Coleto’ també ha sigut membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya durant 4 anys i l’Orquestra Simfònica del Vallès. A més, des de fa 25 anys és membre de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe