Free Porn
xbporn
27 C
Albaida
Dilluns, juliol 22, 2024
HomeFestesMontitxelvo s’engalana per a la Festa de la Pansa

Montitxelvo s’engalana per a la Festa de la Pansa

Montitxelvo s’engalana per a la 10a Festa de la Pansa amb una programació que tindrà lloc des de hui i fins al diumenge 4 de setembre. Un esdeveniment que se celebra des de l’any 2013 amb l’objectiu de recuperar una tradició pròpia del poble, lligada al cultiu de la vinya i que va ser peça fonamental de l’economia i del treball local en el passat. 

Una tradició que estava pràcticament oblidada, però que gràcies a l’esforç per part de l’Ajuntament i les associacions locals, junt amb la implicació dels veïns del poble, s’ha pogut recuperar, sent un èxit total d’assistència i participació, fomentant la cultura i el turisme local.

Programació

Dijous

Aquesta vesprada, a les 20:00 hores, serà la inauguració en la Casa de la Cultura de l’exposició de fotografia: “La imatge com a testimoni: l’Escaldà”. Unes obres realitzades pel fotògraf Mateu Sanchis, el qual estarà present en l’acte. A més a més, l’exposició estarà oberta el divendres 2 i dissabte 3 de setembre, en horari de 18:30 fins a les 20:00 hores i el diumenge, Dia de l’Escaldà, de les 10:30 fins a les 13:00 hores.

Divendres

Demà divendres continuen els actes. A les 19:30 hores es faran les Rondalletres “Caldera vella, bony o forat”. Un espectacle itinerant d’escenificació de rondalles valencianes en diferents llocs del poble a càrrec del grup de teatre “Ni Fu Ni Fa”. A la nit, a les 23:00 hores, tindrà lloc el concert de Pepa Cases, que presentarà el seu disc “III”.

Dissabte

El dissabte començarà a les 10:00 hores amb La Ruta dels Riuraus: “L’Aigua i la Pansa inseparables” amb lloc d’encontre en la plaça de l’Ajuntament. A la nit serà el Sopar del Cabasset al Poliesportiu. Seguidament i per amenitzar la nit tindrà lloc el Concert de la Pansa a càrrec de Pep Gimeno “Botifarra” i el seu espectacle de cançons i rondalles “Deixa’t estar de Romanços”.

Diumenge

El diumenge serà l’últim dia i se celebra el dia de l’escaldà. A les 9:00 hores des de la plaça de l’Ajuntament es baixarà acompanyats de música fins al riurau de Remedios López de Robles, on tindrà lloc l’escaldà de raïm. Tot seguit, es farà l’explicació de tot el procés de l’escaldà. 

Aquest any, l’escaldà estarà apadrinada per Pep Gimeno “Botifarra”. Després hi haurà un esmorzar popular i una actuació a càrrec del Grup de Danses de Llutxent acompanyats de dolçainers i tabaleters. També hi haurà un taller de canyissos. A les 10:30 hores s’obrirà el mercat de la Pansa, al carrer de Dalt i a la plaça, amb productes agroalimentaris i artesanals, tant locals com comarcals. Per finalitzar la festa, a les 13:00 hores, a la plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc el Concert de Cloenda per a tot el públic a càrrec de Dani Miquel.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe