Free Porn
xbporn
28.7 C
Albaida
Diumenge, juliol 21, 2024
HomeFestesMontitxelvo entra en les dues setmanes grans de les seues Festes Patronals

Montitxelvo entra en les dues setmanes grans de les seues Festes Patronals

El municipi de la Vall d’Albaida comença aquest divendres la seua festivitat més especial dedicada a la Mare de Déu del Roser, el Crist del Perdó, l’Aurora, la Puríssima

Montitxelvo està preparat. El poble de la Vall d’Albaida acull durant aquest primer cap de setmana de maig i el que ve les seues Festes Patronals amb uns dies de festa i devoció on l’esperit de gaudir inunda al municipi.

“Les festes són un retrobament amb la gent que se’n ha anat fora a viure i torna per les festes. Són 4 dies de celebració dedicats a 4 sants diferents”, explica Sonia Carrillo, regidora de Cultura i Festes de Montitxelvo. Aquestes són unes festes amb una gran història, ja que daten de fa aproximadament 150 anys.

La festa començarà aquest divendres 5 de maig amb el revolteig de campanes i la cercavila a càrrec de la Unió Musical de Montitxelvo. Aquest dia havia de començar amb la presentació, en canvi, com aquest 2023 no hi ha festers no es farà aquest acte. “Fins ara quasi mai s’havia donat que no tinguérem festers, però estem patint el despoblament i cada vegada hi ha menys gent, però la festa es fa igualment”, conta Sonia Carrillo.

Els dies de festa solen seguir un patró determinat. Al matí es comença la jornada amb la Despertà, on es fa un passacarrer amb tronadors i es reparteix xocolate, mistela i magdalenes, entre altres coses. A més, es pega una volta al poble. A migdia es realitza l’arreplegada de festers per anar a la Missa Major, i després es tira una traca a la plaça de l’Església, on la banda interpreta un pasdoble que elegeix cada confraria.

Posteriorment, la gent del poble realitza un convit on es reparteixen refrescos, cervesa i alguna cosa per a picar abans de dinar. Per la vesprada, es realitzen activitats per als més menuts com algun espectacle o entreteniment.

A més, des de fa uns anys, el diumenge de festes, que és el dia de la Mare de Déu del Roser, es realitza una Cavalcada de Disfresses on participa molta gent per passar-ho bé, que acaba a la plaça amb tota la gent ballant. Posteriorment, la gent es canvia i se’n va a la processó.

El dissabte 6 de maig serà el primer dia gran amb la Festivitat a la Immaculada Concepció, que porten les fadrines. Diumenge serà el torn de dedicar-li devoció a la patrona de Montitxelvo, la Mare de Déu del Roser. Posteriorment, hi haurà un descans entre setmana, i al següent cap de setmana es reprendrà la festa el dissabte 13 de maig amb la Festivitat de la Divina Aurora, que organitzen els fadrins. Així, diumenge serà la fi de festa amb el Santíssim Crist del Perdó.

Històricament, les festes de Montitxelvo s’havien celebrat el primer cap de setmana de maig que començava dissabte i acabava dimarts. En canvi, com molta gent treballa fora de la localitat, la festa de dilluns i dimarts es va desplaçar al cap de setmana següent.

A més, altre punt a destacar és el que es denominen “els xorrets” a l’eixida de la processó, els quals són uns coets que estiren per cada soci o fester.

Programació

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe