22.9 C
Albaida
Dimarts, maig 28, 2024
HomeEducacióMontaverner posa en marxa el Programa 50/50 al CEIP Doctor Esplugues per...

Montaverner posa en marxa el Programa 50/50 al CEIP Doctor Esplugues per fomentar els hàbits sostenibles

L’Ajuntament de Montaverner, mitjançant la col·laboració de la Diputació de València, ha impulsat la posada en marxa del programa 50/50 en el col·legi públic Doctor Esplugues. El projecte consisteix en una metodologia promoguda des de la Comissió Europea que pretén fomentar hàbits sostenibles i augmentar la sensibilització i conscienciació energètica en la comunitat educativa.

Per a això, tracta d’involucrar a cadascun dels alumnes i professors de manera activa en la participació i creació d’accions d’estalvi energètic sobre cadascun dels edificis del centre educatiu.

Com a compensació, el benefici econòmic que s’obtinga en la factura per la realització de mesures d’estalvi energètic es dividirà de la següent manera; El 50% de l’estalvi s’entregarà a la comunitat educativa en forma de premi, per a la seua lliure disposició; i el 50% restant és un estalvi net per a l’Ajuntament, que es compromet a destinar-lo a xicotetes inversions en eficiència amb les quals generar nous estalvis futurs.

Dur a terme aquest programa comporta una multitud de beneficis per a totes les parts, destacant que permet que els alumnes puguen aprendre sobre energia i estalvi energètic, canviant el seu comportament i influint positivament en què els seus familiars i amics canvien les seues pràctiques habituals que afecten el consum d’energia.

A més, permet realitzar una correcta gestió de l’edifici. També genera un estalvi econòmic en la factura energètica permetent invertir en altres necessitats de l’escola. D’altra banda, contribueix de manera activa a la reducció de gasos d’efecte d’hivernacle i el seu impacte en el medi ambient.

Es tracta d’un projecte que en l’actualitat ja es troba present en 525 escoles primàries i infantils dins de 13 països de la Unió Europea, aconseguint en cada edifici involucrat en el programa un estalvi energètic mitjà del 8%.

Per a la implantació del programa en el CEIP Doctor Esplugues, s’organitzaran durant el curs lectiu una sèrie de tallers de formació sobre l’energia i bones pràctiques per a l’ús d’aquesta. En aquests tallers participaran tant els alumnes, com les famílies i la comunitat educativa en general, amb la finalitat d’introduir-los en aquesta experiència educativa del 50/50 entorn a l’estalvi i l’eficiència energètica, per a viure en un món millor.

A més, durant tot el curs es treballarà amb l’equip energètic format en el CEIP Doctor Esplugues per a aconseguir una formació contínua que permeta entre tots realitzar estudis energètics que determinen la situació energètica actual del centre i desenvolupar un pla d’acció per a millorar l’eficiència energètica del centre i aconseguir entre tots l’objectiu d’estalviar energia.

Cal destacar, que aquesta iniciativa forma part de les mesures del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PAUS Montaverner 2030) aprovat per l’Ajuntament de Montaverner i que persegueix l’objectiu de reduir el consum d’energia, fomentar les energies renovables, reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i millorar l’adaptació al canvi climàtic.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe