22.9 C
Albaida
Dimarts, maig 28, 2024
HomeEsportsMés de 3,5 milions d'euros per remodelar la piscina coberta d'Ontinyent

Més de 3,5 milions d’euros per remodelar la piscina coberta d’Ontinyent

La Direcció General d’Agenda Urbana i Arquitectura del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d’Espanya ha publicat la resolució definitiva de la subvenció de 2,6 milions d’euros de fons europeus per a la remodelació de la piscina coberta d’Ontinyent. En concret, la xifra atorgada és de 2.651.777,10 euros, al marc del programa ‘Next Generation de la Unió Europea’

El regidor de Territori, Óscar Borrell, recordava que “és la subvenció més gran europea directa mai aconseguida a la ciutat, una actuació de primer nivell que permetrà un estalvi energètic del 80% en energia primària no renovable.

El regidor d’Esports, Ferran Gandia, explicava que “la previsió és que les obres comencen a partir de l’estiu de 2024, ja que s’han de portar a terme dues licitacions amb els terminis pertinents en cadascun d’ells. Per tant, no es veuran afectats els serveis contractats per a la temporada 23/24.

En concret, l’avantprojecte de l’actuació presentat per l’arquitecte Baldo Moliner planteja una millora de l’aïllament de tot l’edifici; la millora de les instal·lacions de climatització, ventilació i calefacció; la implantació d’un sistema de control automatitzat; rehabilitació de les quatre façanes mitjançant proteccions bioclimàtiques; creació d’una doble pell amb vegetació que embolica tota l’actuació; d’un hivernacle adossat; i la millora integral dels vestidors i sales de treball.

El cost total de l’actuació és de 3,62 milions, dels que l’Ajuntament haurà d’aportar 968.000 euros, venint la resta de la subvenció europea. L’estalvi energètic de l’actuació en la infraestructura de major consum energètic actual, i que s’estima en un 80% d’estalvi d’energia primària no renovable, permetrà recuperar progressivament la part d’inversió municipal.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe