9.5 C
Albaida
Dissabte, desembre 3, 2022
HomePoliticaMajor freqüència del bus urbà amb l'estació de la Fira: 'Es...

Major freqüència del bus urbà amb l’estació de la Fira: ‘Es recorren llargues distàncies a peu en horari nocturn’

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha demanat que s’amplien les freqüències del bus urbà municipal, per tal de connectar durant els caps de setmana els diferents barris amb l’estació de l’autobús interurbà, situada al Recinte Firal. La proposta s’ha registrat per escrit en l’Ajuntament, té com a objectiu facilitar l’accés a aquest servei de transport interurbà els dissabtes de vesprada i diumenges, ja que els autobusos de la línia València-Ontinyent-Banyeres continuen tenint servei, però el bus urbà no circula des de les 13.30 hores del dissabte.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “considerem necessari que s’estudie i es treballe per incorporar noves freqüències del bus urbà amb l’objectiu de connectar amb l’estació d’autobusos del Recinte Firal durant el cap de setmana. Els dissabtes de vesprada i diumenges continuen circulant els autocars en direcció València i Banyeres de Mariola, però és impossible arribar a l’estació o tornar d’ella en transport públic, perquè el bus urbà no té servei. Presentem la proposta des de Sant Rafael perquè diferents persones del barri ens han traslladat aquesta petició, que considerem beneficiosa per a tota la ciutat.”La inexistència d’aquesta connexió entre el transport públic urbà i interurbà suposa que s’hagen de recórrer distàncies més llargues a peu, i de vegades fins i tot en horari nocturn”

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, ha incidit que “aquesta proposta és important des d’una perspectiva de gènere i de mobilitat sostenible. És imprescindible que dissenyem una ciutat segura des del punt de vista de la mobilitat. Tal com hem comentat, un dels autocars interurbans arriba a la nostra ciutat els diumenges a les 21.45 hores, un horari totalment nocturn, i a hores d’ara no hi ha connexió amb els barris de la ciutat. Altres ciutats ja apliquen mesures amb perspectiva de gènere en el transport públic col·lectiu, com la sol·licitud de parada personalitzada. En aquest cas, el que proposem és ampliar la freqüència, ja que no només beneficia a les dones, sinó a la societat en conjunt”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe