16.3 C
Divendres, abril 19, 2024
HomeEsportsL'ontinyentina Marta Tolsá brilla a la Travessia de Natació a Xàbia

L’ontinyentina Marta Tolsá brilla a la Travessia de Natació a Xàbia

Després d’una aturada de dos anys per la pandèmia, les aigües de la bahia de Xàbia van acollir la XII edició de la Travessia de Natació, amb un disseny de competició que anava des de la Platja de l’Arenal fins a les Duanes del Mar. Una competició que va comptar amb presència ontinyentina i, a més, amb resultats destacats. Marta Tolsá, component del club Triatló Ontinyent va obtenir el primer lloc en la seua categoria. Cal remarcar que la prova estava dividida en tres blocs ; un per a menuts amb una distància de 500, altra de 1.500 metres i altra de 3.000. Marta Tolsá va muntar al màxim escaló en 1.500 metres, una prova que va arrancar en la Platja del Muntanyar i va concloure en la Platja de la Grava. L’experiència segons l’ontinyentina va ser molt positiva perquè ‘les vistes a Xàbia són espectaculars’.

Marta, al més alt del podi.

A més, de Marta Tolsá, també hi participaren components del club Natació Ontinyent amb bones actuacions de José Javier Sendra en la prova de 3.000 metres i també de Mireia Sanchis, Almudena Izquierdo, Ernesto Ros, Paqui Penadés i Mila Botella, tots ells en la prova de 1.500 metres.
En categoria de 500 metres, destacar el triomf d’Asier Sendra en Infantil masculí i de Mia Vidal en Aleví femení, també en representació del Club Natació Ontinyent.
En altre ordre de coses, els germans Carlos i Justo Jordá van participar en la travessia Tabarca- Santa Pola sobre un recorregut a mar obert de 5,9 quilòmetres. Sobre una participació de 1.400 nadadors, Carlos va quedar 11è de la general i 5è de la categoria veterans-A, amb un temps de 1 h 25 minuts 19 segons, mentre que Justo va concloure la prova 209 de la general i 48 de la categoria veterans -B, parant el crono en 1 hora 47 min 56 seg. Els representants del Club Triatló Ontinyent, van manifestar que els resultats de la present edició foren ‘els millors que hem fet en els diversos anys que hem participat en esta prova’.