12.9 C
Albaida
Dilluns, desembre 4, 2023
HomeVall d´AlbaidaBocairentL'onada de calor condiciona les Festes d'Estiu a Sant Agustí de Bocairent

L’onada de calor condiciona les Festes d’Estiu a Sant Agustí de Bocairent

Aquest estiu està deixant la tornada d’una gran quantitat de festes a tots els pobles de la Vall d’Albaida, que estan omplint els municipis de festa i alegria. La pròxima setmana començaran els dies grans de les Festes d’Estiu a Sant Agustí de Bocairent, les quals ja venen calfant motors amb les tradicionals Dansetes.

Davant l’onada de calor que estem vivint a les últimes setmanes, la junta de Majorals de Sant Agustí ha decidit fer alguns canvis respecte a les Festes. Es suspenen les Dansetes previstes al voltant de l’Ermita de Santa Bàrbara al dijous 18 d’agost, i es traslladen al Carrer José Puig, dins del casc urbà.

A més, es suprimeix durant totes les Festes l’ús de material pirotècnic aeri (coets voladors, caixes xineses…). Fa escassos dies es va produir un incendi a la zona del pla de Nones, però va ser sufocat pels mitjans d’extinció. Per això, cal tindre molta cura en aquests temps d’altes temperatures i risc d’incendis forestals.

Mª Amparo Molina Molina és la Clavariessa Major de les Festes de 2022. Foto: @festessantagusti 

Programació

Les Festes d’Estiu a Sant Agustí estan declarades Bé d’Interés Cultural Immaterial. Per això, la programació està a l’altura d’una celebració tan important a Bocairent. El passat dilluns 15 d’agost van començar les Dansetes, que acabaran aquest dissabte.

D’altra banda, el dilluns s’anunciarà el començament de la festa amb la ‘Disparà’ de coets a les 12 h, l’actuació de xirimiters i tabaleters i el volteig general de campanes. A les 20:30 començarà la ‘Cavalcada’ amb els Cabolos de Bocairent. Ja per la nit, a les 00:30 hi haurà una Gran Nit de Festa a la Plaça de Bous amb l’orquestra ‘Tokio Band’ i una Gran Discomòbil.

El dimarts es continuarà a les 12 h amb les Dansetes des de la Plaça de l’Ajuntament. Més tard, a les 18 h tindran lloc les Cucanyes i Corredors a la Placeta de Joan de Joanes. A les 23 h començaran les Danses.

El 24 d’agost començaran les activitats esportives

El dimecres es donarà inici a la XXIII Eixida Popular amb Bicicleta a les 9:30 h. D’altra banda, al dijous tindrà lloc la XIII Carrera de la Dona a les 10:30 h. Ja el divendres serà el ‘Sant Agustí Solidari’ tant pel matí com per la vesprada amb una recollida d’aliments per a Creu Roja de Banyeres de Mariola.

El dissabte, 27 d’agost, tornarà l’esport amb el XIII Campionat de Raspall Festes de Sant Agustí. Començarà a les 9:30 h al carrer Azorín, sent la final a les 12:30 h. També tindran lloc el Volteig General de Campanes, i l’actuació de tabalet i dolçaina al jardí del Monestir. A les 20 h seran les Primeres Vespres al Pare Sant Agustí.

Per anar finalitzant, el diumenge, dia de la Festivitat del Pare Sant Agustí, començarà amb la Gran Diana a les 7:30 h. A les 18:30 h estarà el torn per a la música amb el XXVIII Concert Extraordinari del Dia de Sant Agustí “Sant Agustí Musical”. Una actuació a càrrec del Grup de Cambra “Sobrassada quintet”.

Cartell de les Festes d’Estiu a Sant Agustí. Autor: Jorge Lawuerta
ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe