17.8 C
Albaida
Diumenge, maig 26, 2024
HomeUncategorizedLlutxent viu els dies grans dels seus Moros i Cristians

Llutxent viu els dies grans dels seus Moros i Cristians

Tota la programació d’unes festes molt especials que tindran a Vicent Lurbe com a capità

Llutxent ja s’ha engalanat de festa per viure les tan esperades festes de Moros i Cristians 2023. La localitat va donar el tret d’eixida a la festa el passat cap de setmana amb l’Assaig d’Ambaixades, la Hissada de Banderes i el Pregó de la Festa a la Plaça Major a càrrec de Ximo Espí Morales. A més, també va tindre lloc l’Entrada Falsa.

Dissabte 29 d’abril

En canvi, els dies grans dels Moros i Cristians de Llutxent 2023 comencen aquest dissabte 29 d’abril. La jornada començarà a les 17:40 h amb l’Entrada de Bandes de Música on les formacions musicals que acompanyen a les filades desfilaran a ritme de pasdoble en una cercavila que tancarà la Unió Musical de Llutxent.

A les 18:40 h començarà l’acte central: l’Entrada de Moros i Cristians. En primer lloc desfilarà el bàndol moro, encapçalat per la File Kalifes, seguida dels Safires, Mahometanes, Turqueses, Raboses i Benimerins.

Al voltant de les 20:10 h està prevista l’eixida de les filades del bàndol cristià, que començarà amb els Bokimolls, seguits dels Templaris, Lloburkanes i Pikamà. Per últim, els Garibaldins tancaran l’Entrada amb la seua capitania que tindrà com a protagonista a Vicent Lurbe.

Diumenge 30 d’abril

La jornada del diumenge començarà amb la Diana de Gala. Al seu començament a les 9:30 h es tocarà l’Himne de la Festa per a totes les bandes de música, dirigides per Joan Enric Canet Todolí. A les 12 h tindrà lloc la Missa en honor a la Santa Faç, i a les 13 h s’iniciara l’Ambaixada Mora amb Maria Mahiques Cuquerella (Mahometanes) com a ambaixadora mora, i Clara Ortolà Boscà (Pikamà) com a ambaixadora cristiana.

A les 19 h tindrà lloc l’Ofrena de Flors a la Santa Faç i, en acabar, començarà la Processó de la Santa Faç.

Dilluns 1 de maig

Llutxent iniciarà el mes de maig amb la Despertà amb Trabucs a les 8 h des de Sant Domènec fins la plaça Major. A les 12 h es celebrarà la Missa en honor al Crist del Confort, presidida per la Germandat, els representants de les filades i el capità. Una hora més tard els cristians recuperaran Llutxent amb l’Ambaixada Cristiana que comptarà amb Anna Canet Vidal (Mahometanes) com a ambaixadora mora i a Javi Prats Canet (Bokimolls) com a ambaixador cristià.

A les 18:30 h tindrà lloc l’Homenatge als festers difunts, i en baixar del cementeri començarà la Processó del Crist del Conhort.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe