17.3 C
Albaida
Dimarts, octubre 4, 2022
HomeEconomiaL'IVACE, junt amb ATEVAL i AITEX, ajuda a 53 empreses tèxtils amb...

L’IVACE, junt amb ATEVAL i AITEX, ajuda a 53 empreses tèxtils amb el mecanisme MASDE

L’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) ha dissenyat i implantat el mecanisme MASDE (Mecanisme d’Anàlisis Sectorial de Desenvolupament Empresarial). En col·laboració amb ATEVAL (Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana) i AITEX (Institut Tecnològic Tèxtil) s’ha dut a terme aquest projecte per a ajudar a 53 empreses tèxtils a planificar estratègies a mitjà i llarg termini per a guanyar en competitivitat i resiliència. A més, està previst ampliar-ho a altres sectors.

La directora general de l’IVACE, Júlia Company, el president d’ATEVAL, Pepe Serna, i el director d’AITEX, Vicente Blanes, han presentat les primeres conclusions de la implantació del MASDE en 53 empreses tèxtils de la Comunitat Valenciana.

Després dels primers nou mesos d’implantació, el mecanisme MASDE revela, entre altres coses, que les empreses del sector tèxtil es mostren forts en matèria de mercats, quant a vendes, clients, canals de distribució, competència i, també, en anàlisis financeres. D’altra banda, s’arriba a la conclusió de que existeixen unes certes febleses en estratègies de digitalització, capital humà i model de negoci.

Júlia Company ha assenyalat que “els riscos i incerteses als quals s’enfronta la nostra economia obliga les empreses a ser flexibles a l’hora d’haver de fer canvis en la seua activitat. I comptar amb dades fiables com els que ofereix MASDE i democratitzar la informació disponible està en la base de poder fer previsions encertades sobre possibles escenaris”.

El president d’ATEVAL, Pepe Serna, ha destacat la seua satisfacció per “l’interés que ha despertat l’eina MASDE entre les empreses associades”. A més, ha recordat que “davant els reptes que ens planteja el futur, necessitem ser molt competitius, i per a això el primer pas és conéixer la nostra situació personal i del sector per a poder treballar de manera estratègica i prendre decisions de manera àgil en el futur”.

Nou mesos de treball

En aquests nou mesos de treball les 53 empreses del sector tèxtil adherides a aquest projecte pilot han sigut assessorades en planificació estratègica, utilitzant eines molt elaborades per experts en l’anàlisi intel·ligent de les diferents variables essencials de l’empresa (model de negoci, digitalització, gestió del talent, finances, producció, sostenibilitat i innovació entre altres).

En paral·lel i en col·laboració estreta amb ATEVAL i AITEX han detallat possibles escenaris futurs perquè l’empresa puga anticipar la seua estratègia.

D’aquesta fase de reflexió, les empreses reben un informe detallat de la seua situació actual avalat per l’IVACE, per un informe tècnic d’ATEVAL i un altre d’AITEX que inclou informació sobre el sector en general i dades més concretes sobre l’empresa participant.

Per a Júlia Company, les dades estadístiques que proporciona MASDE “són d’una gran utilitat per a poder dissenyar programes d’ajuda i incentius per a les empreses més adaptats a les necessitats reals del sector i la seua estratègia”.

MASDE en altres sectors

El MASDE és pioner a nivell internacional, i ha estat recentment premiat per la Comissió Europea com la segona millor pràctica de les Agències de Desenvolupament Europees. A més, ha començat la seua marxa com a projecte pilot en el sector tèxtil de la Comunitat Valenciana. En canvi, també està previst fer-lo extensible a altres sectors en els pròxims mesos.

Es tracta d’un procés viu de millora contínua. Amb l’aplicació s’implementaran noves eines, mòduls i tallers que facen costat a la planificació estratègica d’empreses i sectors de la Comunitat.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe