15 C
Albaida
Dilluns, febrer 26, 2024
HomeVall d´AlbaidaBenigànimL’IEVA estrena el documental “De portes endins”

L’IEVA estrena el documental “De portes endins”

Recull el testimoni d’11 dones de la Vall d’Albaida sobre els treballs no qualificats que feien a les seues cases per tal de poder subsistir

Les dones, tradicionalment (i, per desgràcia, també en l’actualitat), sempre han estat excloses de les pàgines de la Història. La societat, evidentment, també les marginava i el seu paper estava limitat de portes endins. Havien de ser bones esposes, bones mares i bones mestresses de casa. No obstant això, també duien a terme diversos treballs, sobretot artesanals i tradicionals (molt d’ells ja en desús), dins de les seues pròpies cases.

De portes endins. Dones, vida i treball a la Vall d’Albaida”, el nou documental de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), ens parla, tal com indica el seu títol, d’aquestes dones silenciades durant segles a través dels testimonis d’11 dones de la Vall d’Albaida; així com dels usos i costums que acompanyaven aquesta classe de treballs (dintre de l’economia submergida i sense cap reconeixement social) que duien a terme al mateix temps que s’encarregaven dels fills i de la casa.

L’audiovisual es presenta el divendres 9 de febrer a les 19:30 a l’Auditori Municipal de Benigànim i compta amb guió de Lluïsa Gallego i Mariola Montosa i la direcció d’Anmorsígol.

A més a més, cal recordar que no és la primera vegada que l’IEVA treballa amb l’objectiu de difondre el paper de la dona a la Vall d’Albaida: en 2018 va organitzar el cicle “Pas de dona”, el 2019 l’exposició itinerant “Petjades de dones” i el 2021 el documental “Dones de pas”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe