Free Porn
xbporn
27 C
Albaida
Dilluns, juliol 22, 2024
HomeCulturaL’exposició de la revista satírica “Hermano Lobo” arriba a Ontinyent

L’exposició de la revista satírica “Hermano Lobo” arriba a Ontinyent

La Diputació porta a Ontinyent l’exposició de la UV sobre la revista i Natàlia Enguix destaca la valentia d’una publicació que va apostar per la democràcia malgrat els perills associats.

La Casa de Cultura d’Ontinyent acull fins al proper mes de setembre l’exposició “Hermano Lobo 1972-1976; un ou dur per al Caudillo”, organitzada per la Universitat de València amb el suport de la Diputació de València. Aquesta mostra posa l’ull en la revista satírica “Hermano Lobo”, coneguda per la seua crítica al franquisme i la censura.

L’acte d’inauguració va comptar amb la participació de destacades personalitats com la Vicepresidenta 1a de la Diputació i diputada de Memòria Històrica, Natàlia Enguix, el regidor de Cultura d’Ontinyent, Àlex Borrell, la Delegada de la Rectora per al programa Universitat Societat, María Dolores Pitarch, i el Comissari de l’exposició, Francesc Martínez.

Natàlia Enguix elogiava la valentia d’una publicació, “que va desenvolupar una labor àcida, crítica i irrespectuosa amb el poder en els darrers anys del franquisme”. Enguix va destacar que la Diputació de València i la Delegació de Memòria Democràtica estan orgulloses de donar suport a iniciatives com aquesta, que fomenten espais de reflexió i creixement cultural als nostres pobles.

Francesc Martínez, historiador i professor de Periodisme de la Universitat de València, va oferir detalls sobre la revista i la seua història, incloent-hi el procés de selecció del nom. Inicialment, es va proposar “El huevo duro”, però la censura no el va acceptar. Després es va intentar amb “El huevo blando”, que també va ser rebutjat, fins que finalment es va optar per “Hermano Lobo”. “Evidentment, la censura i els mecanismes coactius del règim franquista cap a les publicacions humorístiques són part fonamental de l’exposició, com ho van ser en la vida de Germà Llop”, apuntava.

María Dolores Pitarch va expressar el seu agraïment a l’Ajuntament d’Ontinyent per acollir l’exposició i a la Diputació per facilitar-ne el desplaçament, així com als comissaris Paco Martínez i Toni Laguna pel seu treball en el desenvolupament d’aquest projecte tan interessant.

Àlex Borrell destacava que mostrar aquesta exposició a Ontinyent “ens fa il·lusió, perquè ens permet conéixer més sobre una publicació transgressora, que va aportar humor i crítica satírica al final de la transició. Una mostra amb molt de material per a reflexionar, amb continguts de grans escriptors i dibuixants de l’època que desafiaven la censura”.

L’exposició “Hermano Lobo 1972-1976; un ou dur per al Caudillo” es podrà visitar a la Casa de Cultura d’Ontinyent fins al setembre, oferint una oportunitat única per conèixer més sobre aquesta emblemàtica publicació satírica i el seu context històric.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe