19.9 C
Albaida
Diumenge, juny 4, 2023
HomeEconomiaL'estratègia europea per al tèxtil suposa un nou model de producció que...

L’estratègia europea per al tèxtil suposa un nou model de producció que implica un important repte per al sector

El Consell Intertèxtil Espanyol (CIE) considera que la nova Estratègia de la Unió Europea sobre els Productes Tèxtils Sostenibles i Circulars, publicada recentment, és l’eina política que necessitava el sector per a remuntar i recuperar el lloc que li correspon en l’economia espanyola i europea. El document europeu complementa l’Estratègia Industrial Europea, publicada en 2021, que ja identificava el Tèxtil com un dels sectors clau de creixement.

Segons el president del CIE, Manuel Díaz, “aquesta és una decisió que confirma l’aposta clara de la Unió Europea pel sector tèxtil que genera 1’5 milions de llocs de treball i produeix no solament roba, sinó que és present en quasi tot el que usem en les nostres vides: construcció d’habitatges i carreteres, teixits de protecció o tecnològics dedicats a usos mèdics, en la fabricació de vehicles i molt més”.

El conjunt de mesures recollides en el document europeu representa un autèntic canvi de paradigma, un nou model de producció en tota la cadena de valor tèxtil que suposa un important repte per al sector, sobretot tenint en compte que quasi el 90% són Pimes. En aquest sentit, Díaz afirma que “si bé la nova Estratègia és una oportunitat perquè Europa es consolide en innovació, productivitat, know-how i nous models de negoci del tèxtil, és imprescindible que aquestes grans línies d’actuació vagen acompanyades d’un pla sòlid de suport perquè el conjunt de la indústria, també les empreses xicotetes, puguen fer front a la transició de l’actual model lineal al circular”.

El CIE, únic representant d’Espanya en la Confederació Europea de la Indústria Tèxtil i de Confecció (EURATEX), celebra que s’aposte per una regulació de la producció que apunta cap a la transició ecològica i digital. Tot això comportarà grans inversions per a enfortir la resiliència de les empreses quant a proveïment d’energia i matèries primeres, entre altres.

Manuel Díaz afirma que “és necessari un acompanyament correcte per a obrir nous mercats i recuperar el gran atractiu del sector amb la finalitat d’atraure talent jove”. Segons Díaz, “El moment per a la indústria tèxtil és ara. El desplegament de les mesures recollides en l’Estratègia sobre els productes Tèxtils i Circulars i les decisions que es prenguen quant a inversió seran clau per a aconseguir l’objectiu que persegueix la Unió Europea”.

El Consell intertèxtil Espanyol seguirà de prop totes les mesures que es prenguen en les institucions europees per a assegurar una transició cap al nou model productiu que permeta créixer i enfortir la indústria tèxtil.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe