25.3 C
Albaida
Diumenge, setembre 24, 2023
HomeVall d´AlbaidaAlbaidaLes plantes fotovoltaiques d'Albaida revertiran 23 milions d'euros a la comarca

Les plantes fotovoltaiques d’Albaida revertiran 23 milions d’euros a la comarca

Llocs de faena, terrenys privats en desús que ara els arrendarà l’empresa i 23 milions d’euros que aniran directes a la comarca, principalment en forma d’impostos. Són alguns dels beneficis que l’empresa IM 2 revertirà a la zona. Ja tenen el vistiplau de Medi Natural per a les dos plantes d’Albaida.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició energètica de la Generalitat Valenciana ja ha emés informe positiu per al desenvolupament de les plantes IM2 ALBAIDA 1 i 2 totes dues de 41,8 MWn de potència.

Els projectes els està tramitant la companyia valenciana IM2 Energia Solar i s’emmarquen en l’estratègia que l’empresa té de desenvolupament, construcció i operació de projectes solars fotovoltaics i d’hidrogen verd en la Vall d´Albaida.

Segons IM2, “les plantes persegueixen l’objectiu de revitalitzar el danyat teixit industrial d’aquestes comarques mitjançant la generació d’energia elèctrica i la dotació d’infraestructures que permeten proveir d’electricitat sostenible, segura i abundant a les industrials locals“.

Es construirà una subestació elèctrica per a donar viabilitat al polígon industrial “Sandon”, ara mateix aturat en el seu creixement per falta de recursos econòmics i capacitat energètica.

Les plantes d’Albaida suposaran una font de riquesa col·lectiva, generació d’ocupació i progrés a la comarca. Durant la vida útil del projecte, les arques municipals rebran 8,8 milions d’euros en impostos i els propietaris dels terrenys en concepte d’arrendament 14,3 milions.

IM2 defensa que en el disseny s’han tingut en compte els més alts estàndards d’integració paisatgística – estan allunyats de nuclis poblacionals -, respecte per l’entorn i integració amb la naturalesa local. El 80% dels terrenys utilitzats estan abandonats, així que aquesta actuació servirà per a donar un ús social al territori.

La inversió serà enterament realitzada per l’empresa valenciana IM2 Energia Solar, a través de la seua matriu – també valenciana, Umbrella Solar Investment. Una empresa que acaba d’eixir a borsa (índex BME Growth d’empreses espanyoles emergents), consolidant el seu creixement i expansió sostenible en el mercat nacional i internacional.

Rigorós compliment de les normes mediambientals

IM2 ha demostrat el seu total respecte per l’entorn natural i de les normes paisatgístiques durant els quasi 20 anys de trajectòria de la companyia a Europa i Amèrica Llatina. Tots els projectes respecten minuciosament el medi ambient i compten amb les polítiques d’integració paisatgístiques més avançades del moment.

Les plantes d’Albaida permetran, a més, el pasturatge solar entre les seues instal·lacions i podran albergar la producció de mel ecològica tal com succeeix ja en instal·lacions d’IM2 a Xile que treballen a ple rendiment des de fa anys.

El comunicat de premsa diu que els projectes solars a Albaida no interfereixen en espais naturals, ni afecten zones habitades per fauna o flora protegida, no ocupen terrenys forestals, no afecten arbres monumentals, ni a l’amplària legal de cap via pecuària. El tancat perimetral previst per a la instal·lació s’ajusta al que es disposa en la normativa vigent i permet el pas de la fauna autòctona

IM2 Energia Solar

IM2 és una empresa valenciana amb socis majoritaris valencians, que col·labora amb el seu entorn al compliment dels objectius del Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima 2030 (PNIEC) i la lluita contra la crisi climàtica i energètica amb projectes d’alta qualitat que deixen la pràctica totalitat dels beneficis dins de la pròpia comunitat, en tindre integrat dins de l’empresa, el desenvolupament, la construcció, l’operació i manteniment i l’explotació de l’actiu durant tota la vida útil.

IM2 forma part del grup Umbrella, que ha desenvolupat i és propietària d’una cartera de 14 projectes solars fotovoltaics situats a les regions d’Extremadura, Andalusia i Comunitat Valenciana a Espanya, sumant una capacitat total de 212 MWp

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe