5.8 C
Albaida
Diumenge, gener 23, 2022
HomeVall d´AlbaidaOntinyentLes obres de la plaça de la Concepció podrien començar a finals...

Les obres de la plaça de la Concepció podrien començar a finals de 2022

En relació amb les obres de la plaça de la Concepció, Ontinyent inicia ara un segon procés d’exposició pública en el qual les veïnes i veïns podran conéixer, fins al 25 de gener, la nova proposta per a la plaça. Una proposta que arriba després de la revisió que ha contemplat les peticions de la ciutadania i que culminarà el 25 de gener amb una nova reunió, a les 19.30 hores de la vesprada, amb la participació de l’equip redactor del projecte.

Segons ha explicat Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent, en l’exposició referent a les obres de la plaça de la concepció, “fa pràcticament 50 anys que no s’intervé en la plaça de la Concepció i el que volíem ara era gaudir del màxim consens. Que fora una plaça en la qual la major part de la població poguera sentir-se a gust. Fa uns mesos vam presentar un primer esborrany que va quedar obert a un procés de participació perquè la gent poguera fer les propostes que considerara”.

“El que hem intentat és que aquest segon esborrany s’adeqüe a totes les propostes que tenien cabuda. Les propostes han anat en la direcció de mantenir el ratllat de la plaça, eixe zig-zag que molta gent demandava i, d’altra banda, també caviar el tipus d’enllumenat per un més clàssic que el que es va presentar en un primer moment. Una altra de les qüestions que va quedar palesa va ser incrementar les zones verdes, un fet que ara s’ha contemplat. Finalment, el que més preocupava els comerciants, era l’obertura al tràfic de la zona de Caixa Ontinyent o l’Administració de Loteria i l’habilitació de places d’aparcament”, apunta Rodríguez.

Així, el projecte comptaria amb una zona ampla de càrrega i descàrrega i nou places d’estacionament, dues de les quals quedarien reservades a persones amb mobilitat reduïda. Pel que fa a la circulació, es del carrer l’Ereta (des de El Teler) es podrà baixar a la plaça i eixir a la rotonda dels Moros i Crisitians.

Al seu torn, Joan Sánchis, regidor de Territori, ha explicat que aquesta actuació “tindrà un pressupost aproximat de 2 milions d’euros i estarà subvencionat perquè anem a sol·licitar-lo des del pla d’inversions de la Diputació per l’any 2022 i 2023. Per tant, respecte dels terminis d’execució, esperem que en definir el projecte puguen fer-se tots els tràmits pertinents i passar a la seua licitació. Esperem que en l’últim trimestre de l’any pogueren estar començant les obres”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

2,412FansLike
166FollowersFollow
303FollowersFollow
8SubscribersSubscribe