9.5 C
Albaida
Dissabte, desembre 3, 2022
HomeFestesLes Festes de Montaverner tornen amb més ganes i emoció que mai

Les Festes de Montaverner tornen amb més ganes i emoció que mai

Després de dos anys sense poder realitzar-se, les Festes Patronals i de Moros i Cristians de Montaverner tornen amb més ganes i emoció que mai. Huit dies replets d’activitats per a tota la localitat que ompliran al poble de festa i alegria. 

Sopar de germanor

Demà dimecres es donarà inici a les esperades festes amb la tradicional encesa de l’enllumenat. Les Regines de Festes i la seua Cort d’Honor seran els encarregats  d’anunciar el començament de les festes des del balcó de l’ajuntament. Tot seguit, se celebrarà el sopar de germanor, un esdeveniment en què l’ajuntament anima a tots els veïns del poble a participar.

Presentació dels festers i festeres

El dissabte 20 d’agost serà el dia gran per als festers i festeres d’aquest any, ja que a les 23:30 hores de la nit tindrà lloc la Presentació i Proclamació de les regines de festes i la seua cort d’honor. Una nit on els joves protagonistes fan partícips a tots els veïns de la seua alegria i il·lusió després de dos anys d’espera. En finalitzar i per amenitzar la nit hi haurà una vetllada musical al parc del zzebra.

Nit de les paelles

L’endemà diumenge se celebrarà la nit de les paelles a l’esplanada de l’Auditori Municipal Lluís Peiró. Una nit de gran alegria i germanor que estarà amenitzada per l’orquestra “LA TRIBU”. El dilluns al matí, els més menuts tindran l’entreteniment garantit, amb atraccions inflables d’aigua. Un parc infantil aquàtic a la Piscina Municipal que tindrà lloc des de les 11:00 hores, fins a les 14:00 hores, i des de les 16:00 hores fins a les 18:00 hores.

Nit de l’olla

A la vesprada es realitzarà el trasllat de la Mare de Déu de Loreto, que després de dos anys, tornarà al seu fidel poble de Montaverner des de sa casa de l’ermita de Colata en romeria. Tot seguit serà l’ofrena de flors i aliments. A les 00:30 hores de la nit tindrà lloc el primer acte de les comparses, la nit de l’olla.

Gran Entrada de Moros i Cristians

El dimarts 23 d’agost serà el dia gran per a totes les comparses. A les 19:00 hores tindrà lloc l’entrada de bandes de música, moment en el qual el pasdoble serà el protagonista dels carrers de la localitat. Seguidament tindrà lloc la gran entrada de Moros i Cristians. Una vegada entrada la nit, el “GRUP NO COMMENT” actuarà a la Plaça Major.

Mare de Déu de Loreto

L’endemà dimecres a les 8:00 hores del matí tindrà lloc la Diana, on totes les comparses s’encarregaran de despertar al poble amb les notes musicals del pasdoble. Tot seguit, es farà la hissada de bandes i col·locació dels estàndards de les comparses al castell. A les 12:00 hores se celebrarà la missa solemne en honor a la Mare de Déu de Loreto acompanyada de les Camareres de la Verge. A les 21:00 hores serà la processó.

A més a més, se celebrarà la nit de germanor dels majors del poble amb un sopar organitzat per la junta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes que estarà amenitzat per un trio musical dels anys seixanta.

Santíssim Crist de la Paciència

El dijous continuen els actes amb la missa en honor al Santíssim Crist de la Paciència. A la vesprada, les tropes mores i cristianes tornaran a envair els carrers de la localitat amb l’acte de l’Ambaixada. A les 21:00 hores tindrà lloc la processo i per finalitzar la nit, a les 00:00 hores a l’esplanada de l’auditori hi haurà un espectacle musical per a tots els públics “CON MUCHO GUSTO”.

Retreta

L’últim dia de festes arribarà el divendres 26 d’agost. A les 19:00 hores se celebrarà una missa solemne en honor als titulars de la parròquia Sant Joan i Sant Jaume. Seguidament, es farà el trasllat de la Mare de Déu de Loreto, que després de passar les festes al costat dels seus fidels tornarà a casa, a Colata. Per finalitzar, a les 00:00 hores tindrà lloc l’acte de “LA RETRETA”, on predomina el color, la música i sobretot l’humor. El grup musical “PHILANTROPIC” serà l’encarregat de tancar les festes eixa nit.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe