7.1 C
Albaida
Dilluns, febrer 6, 2023
HomeFestesL'Embolà dels bous de La Paloma, marcada per la pluja

L’Embolà dels bous de La Paloma, marcada per la pluja

L’aigua ha estat la protagonista aquest divendres en l’acte de l’Embolà que ha tingut lloc a la Plaça Major d’Ontinyent. Una mala climatologia que ha restat públic, però no ha impedit que els bous de la Paloma hagen estat embolats i, per tant, ja preparats per a córrer els carrers d’Ontinyent aquest dissabte.

Florido ha estat el primer exemplar que ha eixit del camió on esperaven Gonzalo Aliaga i Miguel Penadés per dur a terme el ritual de posar les cordes i les boles a les banyes de l’animal. El següent en ser embolat ha estat Pesetero, també de la ramaderia La Paloma de Xaló. En este cas la parella d’emboladors ha barrejat l’experiència de Vicent Romero amb la joventut de Sergio Gramage. Finalment, Podador ha tancat la vesprada plujosa amb l’embolà de Juan Antonio Álvarez i Adrián Mollà.

Els dos primers s’han mostrat molt nerviosos mentre que Podador s’ha mostrat més seré davant el treball dels portadors. Aixi i tot, dos d’ells caldrà tornar-los a col·locar una de les boles pels desperfectes causats per la força de l’animal durante el trajecte al corral i per la forma d’una de les banyes del brau.

Fora dels barrots de l’antic ajuntament s’ha embolat a Beato, la vaqueta d’aquest dissabte una tasca que ha correspost a Ana María Mirón i Jorge Ferrero.
Per tant, tot disposat perquè demà a les 12 s’inicie la festa del Bou en Corda, primer amb la vaqueta i després de 15 a 18 hores amb els tres bous de la ramaderia la Paloma. Cal recordar que els tres animals eixiran des del Camí dels Carros per seguir l’itinerari de costum a excepció del carrer Roses i la Vila.

Fotos i video de José Beneyto.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe