Free Porn
xbporn
27 C
Albaida
Dilluns, juliol 22, 2024
HomeEconomiaL'Assemblea General de Caixa Ontinyent aprova els comptes de 2023

L’Assemblea General de Caixa Ontinyent aprova els comptes de 2023

Dona un nou impuls al seu Pla Estratègic amb l’aprovació de les línies d’actuació 2024: expansió, tecnologia, solvència i personal com a eixos del pla

Caixa Ontinyent va celebrar dimecres l’Assemblea General ordinària, amb assistència de 41 dels 46 membres que la conformen, és a dir, el 89% dels seus consellers generals.

Els comptes del 2023 mostren un benefici, abans d’impostos, de 13,5 milions d’euros, un 11,43% més que en 2022. Després del pagament d’impostos, que suposen 3,8 milions d’euros, el benefici net es va situar en 9,7 milions d’euros, un 4,98% més que en 2023.

La proposta de distribució d’estos beneficis permet elevar el nivell de capitalització de l’entitat (en destinar-se 8,5 milions d’euros a reserves) i potenciar les accions de la seua obra social (a la qual es destinen 1,1 milions d’euros).

La morositat va baixar al 2,75% amb una cobertura del 71,98%, i el capital CET1 es va situar en el 17,22%, molt per damunt del mínim exigit pel Banc d’Espanya.

Línies d’actuació

A més, l’Assemblea General ha aprovat les línies d’actuació de 2024, que mantenen com a eixos principals l’expansió, l’avanç en tecnologia, la consolidació de la solvència i el desenvolupament del seu personal, tant en reorganització com en captació de talent. Unes línies que suposaran un nou impuls per al compliment i desenvolupament del Pla Estratègic 2023-2025, i que són continuistes respecte a l’exercici anterior per l’elevat nivell de satisfacció i compliment.

Cal destacar que es tracta d’un pla en el qual Caixa Ontinyent:

  • Reafirma la seua funció social com a banca de proximitat, al costat de famílies, autònoms i pimes, assegurant la disponibilitat dels estalvis, impulsant l’economia, facilitant l’accés als servicis bancaris i, sobretot, continuant la seua important obra social.
  • Consolida posicions i inicia un període d’obertura a noves zones en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.
  • Definix un model tecnològic de futur, amb totes les innovacions que s’acceleren constantment, al servici de les persones i comptant sempre amb el seu personal com a pilar fonamental.
  • Reorienta el seu negoci amb un model que mantindrà la seua rendibilitat i sostenibilitat i, en conseqüència, els seus alts estàndards de solvència.

En opinió del seu President, José Pla, “hem iniciat el nostre pla d’expansió amb l’obertura d’una oficina a Paterna i una pròxima a Alacant, i estudiem noves obertures; estem treballant contínuament els avanços tecnològics per a posar-los a l’abast dels nostres clients; estem elevant la nostra solvència que ens reafirma com una entitat sòlida; i treballem per a ser una organització en constant evolució i adaptació quant al nostre personal, apostant per la captació de talent. I tot això mantenint l’essència d’una caixa d’estalvis que es traduïx en territorialitat, proximitat, tracte personal i una obra social que possibilita eixa confiança dels nostres clients. En definitiva, una actuació que ens aproxima a l’objectiu de consolidar-nos com a entitat valenciana de referència”.

Nomenament

En la sessió celebrada anit l’Assemblea General també ha procedit a la renovació dels membres del Consell d’Administració i de la Comissió de Control, conforme al que es disposa en la legislació.

Així, l’Assemblea General ha reelegit, per a un nou període de mandat de 6 anys, com a membre del Consell d’Administració a José Pla Barber, actual President, i a Mª Ángeles Martínez Ferri, actual Vicepresidenta segona. I per a cobrir les vacants per finalització de període de mandat ha triat a Alejandro Mollá Descals i Jose-Rafael Revert Fuset.

Quant a la Comissió de Control, i per a cobrir les dos vacants, l’Assemblea General ha elegit a Gonzalo Sanz Borrell i a Bernat Rodríguez Castelló.

Obra Social

Els resultats obtinguts, juntament amb altres romanents, recuperacions i ingressos, permeten un pressupost d’obra social per al 2024 de 1,5 milions d’euros.

Enguany es mantenen els programes establits quant a centres propis i en col·laboració; i també els programes d’investigació i divulgació de temes autòctons a través de publicacions, col·laboració amb col·lectius, presència als Campus i gestió de les fundacions participades de caràcter assistencial, docent i cultural.

La principal novetat per a este 2024 és el llançament, a través de la Fundació Caixa Ontinyent, d’un programa de sostenibilitat a través del qual desenvoluparà accions de formació, informació, divulgació i conscienciació, amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament sostenible tant des del vessant social, com l’ambiental i de govern corporatiu. En definitiva, contribuir a un creixement econòmic equilibrat, a l’estat de benestar i a cura del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

A més, des de la Fundació es mantindran també els actuals programes de Mont de Pietat, es potenciarà l’activitat del Centre Cultural Caixa Ontinyent, de formació i integració de joves i es diversificaran les activitats d’educació financera, amb especial rellevància a la formació de formadors, cursos i conferències a alumnes d’ESO i de Batxillerat, l’App de contes infantils, accions específiques per a majors, i altres activitats d’informació i divulgació a través de la web i de xarxes socials. Este programa formatiu està sent utilitzat per més de 43.000 persones.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe