Free Porn
xbporn
27 C
Albaida
Dilluns, juliol 22, 2024
HomeOpinióL'Arrel aposta pel canvi en el dia internacional contra el canvi climàtic.

L’Arrel aposta pel canvi en el dia internacional contra el canvi climàtic.

Hui, dia Internacional contra el Canvi Climàtic, des de l’Arrel convoquem a totes i tots a què d’un dia passem a tot l’any. En un context internacional difícil l’Arrel sols pot incitar a què a nivell local i comarcal fem tot allò que estiga a les nostres mans.
Si parlem de territori, hem de salvaguardar de la transformació aquells espais naturals, agrícoles o paisatgístics d’alt valor ecològic i productiu, que aporten a la societat i el planeta una alta qualitat de vida i recursos per al futur. Si parlem d’energia, hem d’aconseguir una transició energètica democràtica que permeta l’autoconsum i prioritze les instal·lacions d’energia renovable en llocs construïts i no en espais que tenen altra funció. Comencem en aquest cas la casa per la teulada i no per ocupar altres espais. Si tenim la necessitat, que la tindrem, s’ha de valorar bé com fer-ho. Si parlem de recursos hídrics, hem d’avançar cap a l’aprofitament responsable i distribució efectiva, i ací té un paper bàsic el consumidor. No obstant, els grans consumidors d’aigua que són la indústria i l’agricultura han d’adaptar-se i sols ser viables quan en el cas de la indústria use aigua depurada i depure de nou, i en el cas de l’agricultura ser viable quan els recursos ho permeten. Si parlem de biodiversitat, no podem deixar de banda vetllar per totes les espècies animals del nostre territori, els ecosistemes en què habiten i valorar-los com a fonamentals. Respecte a la gran diversitat d’espècies vegetals, incorporar a la nostra alimentació varietats locals que enriqueixen la nostra dieta i salvaguarden la diversitat planetària.  Així podríem parlar també de la protecció dels boscos i com hem de gestionar-los per a ser més eficients a nivell natural, i en aquest àmbit l’Arrel sempre ha mostrat quin és el camí. Són tants els temes que, l’ecologia i la defensa ambiental, són més necessàries que mai. No podem permetre que s’instal·le en l’imaginiari col·lectiu el missatge de què podem deixar en mans d’altres la solució o pitjor encara, permetre que els negacionistes inserisquen, com una gota que no para de caure, via xarxes socials, missatges falsos que demonitzen els defensors del clima.

Canvis efectius

Necessitem canvis efectius que vinguen acompanyats de canvis de mentalitat. Un cas actual són les cremes de matèria vegetal, on s’han posat el mitjans per reduir-les al màxim però encara trobem part de la societat que inexplicablement s’oposa a usar-les. Per quin motiu? En ocasions desconeixement, en altres, oposió inexplicable a fer canvis lògics. Fa dècades, s’apuntava a què la transició cap a energies renovables era el camí, i  en eixos moments molts dels sectors que avui estan aprofitant-se econòmicament, rebutjaven aquesta opció per utòpica i fins i tot la demonitzaven. Ara en canvi trobem que són els màxims defensors d’aquest model, cosa que aplaudim però tot no val.  L’Arrel considera que els canvis han de ser immediats però basats en la racionalitat i l’evidència científica, el camí està clar i marcat des de fa dècades per centenars d’instititucions científiques i per l’IPCC (Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic), una entitat formada per científics d’arreu del món que s’encarrega de recollir les dades i produir informes per a l’ONU i governs de tot el món. No fer cas d’aquestes indicacions, ser negacionistes de l’evidència o justificar que les accions no es poden dur a terme, és com no entendre que una roda, gira. 
Tenim la meitat de la faena feta, ara ens queda fer l’altra meitat, i en un context internacional difícil, la societat i cadascun de nosaltres, farà que la balança vaja en un sentit o en altre. Els científics ens han mostrat les causes i ens han oferit les solucions, ara que cadascú dins de l’àmbit en què viu, valore de quina part de la història vol estar. L’Arrel ho té clar.

David Gironés Micó, president de la Colla Ecologista l’Arrel.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe