22.9 C
Albaida
Dimarts, maig 28, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentL'Ajuntament d'Ontinyent reconeix la tasca del CEIP Bonavista a favor de la...

L’Ajuntament d’Ontinyent reconeix la tasca del CEIP Bonavista a favor de la sostenibilitat

Aquest dimarts de matí, 19 d’octubre, el col·legi Bonavista d’Ontinyent ha acollit la presentació de la nova campanya de sensibilització sobre la gestió de residus. L’acte ha comptat amb la participació de Kike Molina, director del centre educatiu, Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent, i Sayo Gandia, regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent.

En la presentació de la campanya, els representants del consistori han volgut posar en relleu la tasca del col·legi Bonavista en matèria de sostenibilitat. “El col·legi també s’ha llançat a fer l’autocompostatge. La mateixa matèria orgànica que generen la composten per a després utilitzar-la en el seu hort”.

Kike Molina, director del centre, apuntava que “Des del centre ja feia temps que pensàvem en objectius relacionats amb la sostenibilitat i van veure una oportunitat en la proposta que ens feia l’Ajuntament respecte de l’autocompostatge”. Aquesta tasca a favor de la sostenibilitat ha estat reconeguda per part de l’Ajuntament d’Ontinyent, qui ha fet entrega d’una placa verda i d’un arbre til·ler al col·legi.

Al seu torn, Jorge Rodríguez, ha afegit que “si alguna cosa ens va quedar clara en les jornades de Màlaga era, en primer lloc, que, com deia una alcaldessa, el futur serà sostenible o no serà, i en segon lloc que el futur ja comença a pertànyer més als més menuts que a nosaltres. Aquells que estem hui en tasques de responsabilitat tenim l’obligació política i moral de garantir un futur millor a les noves generacions, i això passa necessàriament per cuidar el nostre planeta i canviar hàbits de consum i de tractament de residus”.

Segons ha explicat la regidora, “des de l’Ajuntament anem a implantar el pla de residus que vam elaborar amb la participació de la ciutadania. Dins d’aquest projecte participatiu, una de les propostes més demandades va estar la necessitat de sensibilitzar la ciutadania. I sobretot formar a la ciutadania en aquesta matèria. Convéncer a la gent perquè actue correctament amb relació a la gestió de residus no és fàcil, i per això anem a dur a terme una sèrie de xerrades i reunions formatives, informatives i pedagògiques”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe