18.9 C
Albaida
Dijous, abril 18, 2024
HomeVall d´AlbaidaMontitxelvoL'Ajuntament de Montitxelvo anuncia accions legals contra Iberdrola

L’Ajuntament de Montitxelvo anuncia accions legals contra Iberdrola

L’Ajuntament de Montitxelvo ha anunciat a través d’un comunicat oficial que realitzarà accions legals contra Iberdrola i la Conselleria de Transició Ecològica com a responsable del malbaratament de recursos públics.

La institució acusa l’empresa d’Iberdrola d’entrebancar deliberadament l’aprofitament de la instal·lació d’energia solar ubicada a les cobertes de l’auditori i que abasteix d’energia cinc edificis municipals: l’ajuntament, les escoles, el consultori mèdic, la casa de la cultura i el poliesportiu. 

En el comunicat, l’ajuntament afirma que en agost de 2021, el projecte ja havia sigut executat d’acord amb el projecte que havia sigut revisat per Iberdrola, connectat a la xarxa i sols faltava que l’empresa elèctrica compensara les factures dels edificis amb la producció de la nova infraestructura. Però, l’empresa en canvi es va dedicar a reclamar unes exigències no previstes ni sol·licitades en el projecte que es va aprovar al seu moment, de manera que tot i la producció d’energia solar, la multinacional cobra el consum a preu de mercat.

L’Ajuntament de Montitxelvo ha volgut manifestar explícitament la falta de suport a la Conselleria de Transició Ecològica i per ser incapaç de solucionar el problema.  

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe