17 C
Albaida
Divendres, maig 20, 2022
HomeVall d´AlbaidaLa Pobla del DucL'Ajuntament de la Pobla del Duc instal·la plaques fotovoltaiques d’autoconsum sobre la...

L’Ajuntament de la Pobla del Duc instal·la plaques fotovoltaiques d’autoconsum sobre la coberta del CEIP Ramón Esteve

L’Ajuntament de la Pobla del Duc ha instal·lat plaques fotovoltaiques d’autoconsum, gràcies a una inversió de 25.500 euros. La coberta del CEIP Ramón Esteve és altre dels edificis i equipaments municipals que s’han vist involucrats per l’aposta del consistori per l’energia solar.

És una oportunitat per donar un ús més eficient a l’espai del sostre del centre educatiu, el qual compta amb una bona orientació per a instal·lar les plaques solars, fet que impacta directament amb l’eficiència en la generació d’energia”, ha afirmat Vicent Gomar, alcalde de la Pobla del Duc.

La instal·lació solar fotovoltaica ha sigut de 10,64 kWp i 10,00 kWn. Aquesta actuació ha estat al marc del programa REACCIONA 2021, inclòs a l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València. Una aposta per les energies netes que fomenta la reducció dels combustibles fòssils, i que inicia un camí cap a una sostenibilitat real. A més, amb aquesta mesura s’evita la contaminació que produeixen els altres fons de producció d’energia molt més contaminants.

L’alcalde també manifestava que “des del consistori hem modificat l’ordenança municipal de captació solar per a usos tèrmics amb l’objectiu d’afavorir la implantació de sistemes d’energies renovables. Volem posar-nos al costat de les famílies i empreses que aposten per un nou model energètic al nostre poble”.

L’energia fotovoltaica és la font de producció d’energia més respectuosa amb el medi ambient, ja que durant el seu funcionament no genera cap mena d’emissió perjudicial per a l’atmosfera (CO₂, SO2 i NOX), ni tampoc cap abocament al medi aquàtic o terrestre. Ni tan sols genera soroll o vibracions, ni cap mena de residu durant la seua explotació.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe