15 C
Albaida
Dilluns, febrer 26, 2024
HomeVall d´AlbaidaBocairentL’Ajuntament de Bocairent aprova el pressupost per a 2022

L’Ajuntament de Bocairent aprova el pressupost per a 2022

El Ple de l’Ajuntament, en sessió extraordinària celebrada el passat 30 de desembre, va aprovar el pressupost municipal per a 2022, amb els vots favorables del PSPV-PSOE, l’abstenció de Compromís i el vot en contra del PP. Els comptes per al nou exercici ascendeixen a 894.600 euros per al Patronat Municipal de la Residència de la Tercera Edat i a 3.191.381,79 en el cas de l’Ajuntament.

Segons explica Vicent Silvestre, regidor de Recursos Econòmics, “les xifres totals són molt semblants a les del 2021 perquè hem optat per una previsió d’ingressos prudent, atenent l’escenari canviant que imposa la crisi sanitària de la Covid-19, i perquè no augmentem cap impost, taxa o preu públic”. A més, Silvestre afig que “en 2022, han entrat en vigor totes les bonificacions fiscals que hem aprovat en els últims temps, com ara les dirigides a les empreses que disposen de sistemes d’autoconsum energètic”.

El regidor de Recursos Econòmics explica que “a pesar de la coincidència de xifres entre 2021 i 2022, el pressupost aprovat té importants novetats”. La primera és la de les partides vinculades a la millora de serveis i infraestructures; en aquest sentit, destaca la inversió de 90.000 euros per a renovació de clavegueram o 25.000 euros per al tractament integral de la piscina gran. Igualment, està prevista la licitació del nou contracte de jardineria i neteja viària, o la renovació del vehicle policial.

La segona gran novetat és l’augment de les subvencions nominatives a entitats de l’àmbit social. “Per a l’equip de govern l’atenció a les persones és una prioritat; per això, en el que portem de legislatura hem ampliat l’equip professional de Serveis Socials i hem augmentat progressivament la dotació a les associacions i ONG amb vincles al municipi”, afirma Vicent Silvestre. En aquest sentit, AFAB Bocairent, que atén les persones amb alzheimer o amb altres malalties degeneratives, serà la beneficiària principal amb una assignació que s’incrementa 5.000 euros fins als 20.000 euros totals.

La tercera novetat és l’aplicació de les mesures de foment de l’activitat econòmica que s’han posat en marxa recentment i que ara es consoliden en el nou pressupost. Entre altres, el Xec de Benvinguda, un val per a famílies amb nous membres que cal consumir en establiments locals; la convocatòria municipal per a suport a empreses o persones autònomes en actiu, i les ajudes econòmiques per a emprenedores i emprenedors al municipi. “Aquesta aposta pels sectors productius locals es completa amb els recursos per a elaborar un pla estratègic de turisme, que ha de definir el model de creixement turístic”, explica Vicent Silvestre.

El pressupost municipal per a 2022 també consolida partides importants en els últims exercicis, com ara els 60.000 euros per al programa d’ajudes a la rehabilitació de vivendes al Barri Medieval de Bocairent, o fa créixer la despesa en sanitat o educació. “Sabem que haurem de fer com hem fet sempre: treballar dia a dia per a fer créixer els comptes de l’Ajuntament amb aportacions d’altres administracions mitjançant subvencions i finançament de projectes”, conclou el regidor de Recursos Econòmics.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe