9.5 C
Albaida
Dissabte, desembre 3, 2022
HomeVall d´AlbaidaOntinyent"L'Ajuntament al Barri" dona detalls sobre la inversió de 7,3 milions d'euros...

“L’Ajuntament al Barri” dona detalls sobre la inversió de 7,3 milions d’euros al barri de Poble Nou d’Ontinyent

Regidors i regidores expliquen en la plaça de Sant Domingo les actuacions executades i en execució, i repleguen suggeriments de la ciutadania

“L’Ajuntament al barri”, la campanya de foment de la participació ciutadana impulsada pel consistori ontinyentí per augmentar el contacte directe amb el veïnat, donava detalls aquest dijous al voltant dels 7,3 milions d’euros que s’estan invertint al barri del Llombo en obres executades i en execució al període 2019-2023. Diversos regidors i regidores han acudit al punt informatiu habilitat a la plaça de Sant Domingo, on han pogut explicar les actuacions i també replegar diversos suggeriments de la ciutadania.

La regidora d’Hisenda i Govern Obert, Natàlia Enguix, destacava que els 7,3 milions en inversions al Poble Nou “són la xifra més gran rebuda pel barri en molt de temps, amb projectes molt importants com el desenvolupament del Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana, la transformació del carrer Sant Antoni en un eix vertebrador per al barri, els avanços en el Centre Intergeneracional i habitatges socials al Carrer Delme, les millores al Mercat Municipal o les ajudes a la rehabilitació. Pensem que no hi ha millor manera de fer ciutat que des dels nostres barris, i Poble Nou està sent objecte d’obres molt importants”.

En concret, el Centre Intergeneracional i els Habitatges Socials del carrer Delme, cofinançat pels Fons Feder del programa EDUSI de la Unió Europea, l’Ajuntament inverteix més d’1’4 milions d’euros per la dinamització social de la zona i la creació de nous espais de convivència. La reforma integral que està executant-se al carrer de Sant Antoni, fruit d’un intens procés de participació, suposa la inversió d’altres 1,2 milions d’euros. L’actuació al Museu del Tèxtil per crear la nova nau i centre de formació suposa la inversió de 3,5 milions d’euros, amb aportacions de la Diputació de València i també els Fons Feder del programa EDUSI de la Unió Europea, que també cofinança els quasi 400.000 euros que s’inverteixen en la modernització del Mercat Municipal.

En ajudes a la rehabilitació d’habitatges l’Ajuntament ha invertit entre 2019 i 2022 prop de 780.000 euros en 97 habitatges, on també s’inclouen 17 comunitats de propietaris, 3 comparses, 3 associacions i 6 empreses. L’import total al qual s’arriba amb l’aportació de cada particular, és de quasi 2 milions d’euros invertits exclusivament en rehabilitació i eficiència energètica al barri de Poble Nou en 3 anys.

A més a més, “l’Ajuntament al Barri” ha servit per posar en valor les diferents obres de millora al mobiliari i equipament urbà a Poble Nou, així com les activitats culturals (amb concerts, dansa o espectacles de carrer); els escenaris al barri inclosos al projecte “Itineraris de Memòria Democràtica”; o l’impuls a la pilota valenciana i les gestions que s’estan fent per remodelar amb l’ajuda d’altres institucions el carrer de l’Altet de Sant Joan, conegut com el “carrer de la Pilota”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe