12.9 C
Albaida
Dilluns, desembre 4, 2023
HomeOpinió'Ladran, Sancho, señal que cabalgamos'

‘Ladran, Sancho, señal que cabalgamos’

Ha estat un cap de setmana intens, de treball arran de gespa, xafant pols i ciment, fidel als nostres principis de periodisme de proximitat. Dos dies a estall, que se sumen a molts altres en setmanes anteriors per tot arreu de la nostra comarca. I això ens agrada perquè la normalitat, fins i tot a un 80%, és vida.
Així, Ara La Vall va estar a les 24 hores d’Agullent, des de la caiguda del sol fins ben entrada la nit, impregnant-nos de la pràctica sana de les diferents modalitats esportives al mateix temps que gaudirem dels paratges que ens ofereix els voltants de la Font Jordana.
Al mateix temps i, quan encara el termòmetre no havia donat la treva necessària per a la pràctica esportiva, Ara La Vall també estava al Poliesportiu d’Ontinyent per cobrir la marató de les 24 hores. Des de les 20 hores de divendres fins a les 22 hores de l’endemà, amb l’obligat descans per evitar excessos no saludables, fèrem, del referent esportiu de la ciutat, la nostra segona casa. De tot cor, fou molt complicat poder arribar a tot, així que, amb tota la humilitat que requereix el fet, demanem disculpes per als damnificats. Els recursos humans foren limitats per a una voràgine d’activitats en tan poc de temps, amb tres persones per gravar un vídeo, fer galeria de fotos i crònica de les 24 hores. Una tasca ambiciosa que en alguns casos s’ha fet de manera gratuïta i altres, patrocinats per alguns dels clubs esportius de la ciutat. Sona vergonyós, però des de fa temps, els diners municipals destinats a publicitat semblen estar assignats a altres mitjans. És el preu que paguem per ser lliures i independents.
Per si algú va perdut o vol continuar intoxicant, som un mitjà fet a Ontinyent i amb gent de la comarca que estimem el nostre poble i la nostra Vall Blanca. I molt important, per als intoxicadors i els seus engalipadors, som apolítics, perquè en Ara La Vall tots tenen cabuda.
Continuant pel cap de setmana, a pocs quilòmetres d’ací, la població veïna d’Albaida celebrava la coronació de les Regines, Cort d’Honor i Festers de 2022. El seu ajuntament confiava en Ara La Vall per immortalitzar un acte tan rellevant per a la població albaidina mitjançant un vídeo que les nostres companyes van dur a terme.
I per acabar un cap de setmana intens, de nou, treball nocturn de dissabte amb el gran Sarau Popular de la Font Jornada, prèvia del 43è Aplec de Danses de la Vall d’Albaida.
Des d’Ara La Vall donem les gràcies a l’esforç dels clubs esportius d’Ontinyent per ajudar a plasmar les nostres il·lusions en el vídeo de les 24 hores. Com no, als Ajuntaments d’Agullent i d’Albaida per confiar en nosaltres per a transmetre la riquesa cultural de la nostra comarca. Un agraïment extensiu a tots els ajuntaments i administracions que de continu, estan apostant per nosaltres. També a les firmes comercials i associacions que han mostrat fermesa des del xiulet inicial per caminar junts en aquesta travessia.

Continuarem lluitant

I així volem continuar, treballant mirant als ulls de la nostra gent, escoltant les crítiques constructives per edificar un mitjà que, en tan sols un any, ha crescut exponencialment. Tot amb un objectiu: Visibilitzar les tradicions i la riquesa de la nostra comarca i sentir-nos orgullosos del que som, tenim i fem. Per contra, aquells que utilitzen el menyspreu i la mentida, ens priven de recursos econòmics, per descomptat, però ens insuflen oxigen per a continuar amb més força que mai perquè, com diu una frase cèlebre: ‘Ladran, Sancho, señal que cabalgamos’

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe