14.3 C
Albaida
Divendres, març 29, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentLa UNED acull la presentació de les propostes finalistes d'Ontinyent Participa

La UNED acull la presentació de les propostes finalistes d’Ontinyent Participa

La UNED d’Ontinyent ha acollit aquest dilluns de vesprada, 4 d’octubre, la presentació dels projectes guanyadors de la darrera edició d’Ontinyent Participa. Un total que 10 actuacions proposades que tenen com a intenció fer d’Ontinyent un lloc millor.

L’acte de presentació de les propostes va comptar amb la participació, per part de l’Ajuntament d’Ontinyent, de Sayo Gandia, regidora de Sostenibilitat, Pepe Gandia, regidor de Policia Local, Virtudes González, regidora de Participació Ciutadana i Natàlia Enguix, regidora d’Igualtat i Govern Obert.

Joan Mira, director del Col·legi la Solana presentava dues propostes. La primera d’aquestes era la número 2 del programa: Plantació d’arbrat, plantes i vegetació diversa als centres educatius de la ciutat.

Respecte d’aquesta proposta argumentava que “necessitem eixe tipus d’ombra perquè les xiquetes i xiquets puguen estar a l’exterior, perquè juguen i aprenguen de manera diferent. Volem canviar els balons per la natura”.

A banda de la proposta de l’ombra, Mira va presentar també la número 5 del programa: Dotació de gronxadors i instal·lació d’una casa de fusta per a l’alumnat amb TEA. “La Solana és l´únic centre de la vall d’Albaida que té una aula específica per a xiquetes i xiquets amb TEA. La sensació de columpiar-se és molt beneficiosa per a les xiquetes i xiquets autistes i pensem que hem d’apostar per aquesta inversió. Si volem una inclusió real fan falta recursos.”

Pepe Ureña, en nom d’Enriqueta Sanchis i en representació del Consell Veïnal de Sant Josep, va estar l’encarregat de presentar la sisena proposta del programa: Ampliació d’horts socials. “Aquests horts van destinats a col·lectius com ara associacions de dones maltractades, persones en situació d’exclusió social… Davant la demanda d’aquests espais demanem una major oferta al voltant del llit del riu Clariano”.

El monitor de l’escola de BMX, Alberto Peralta, va prendre la paraula per donar a conéixer la proposta 3: Il·luminació al Pump Track de Benarrai. “Demanem que es col·loque més llum per a potenciar aquesta instal·lació municipal com a zona esportiva i zona d’esplai per a les xiquetes i xiquets ampliant les hores d’ús i la seguretat”.

La Campanya de foment l’energia solar mitjançant l’Oficina Verda (proposta 1) aposta per “fomentar l’autoconsum i incorporar aquesta pràctica en l’àmbit acadèmic. Aquesta incorporació a un currículum acadèmic donaria pas a una major oferta de treball i col·locaria Ontinyent en el mapa de la innovació constant”.

Neus Vicedo va estar la responsable de presentar la quarta proposta: Carrers amb nom de dones. Vicedo explicava que “visivilitzar el nom d’una dona fa que les xiquetes i els xiquets puguen sentir una curiositat en el nom del carrer i vulguen conéixer per què eixa dona va ser important per a la nostra ciutat”.

La setena proposta arribava de la ma de l’Associació Mediambiental l’Auró: Redacció del projecte de la Casa Fuset. “Ens agradaria que la gent poguera acampar, perquè ara mateix no hi ha una zona lliure d’acampada a la ciutat. Pensem que aquesta és una proposta que servirà per acostar la nostra joventut a la natura”.

Instal·lació de panells d’Informació i millora del recorregut del Barranc dels tarongers és el nom de la que es presentava com la novena proposta, iniciativa d’Irene Ribera. “Més que contar la història de cada molí la meua proposta vol posar en valor els punts que tots aquests tenen en comú”.

Una altra de les iniciatives que tracta de cuidar el patrimoni ontinyentí és la número 8 del programa: Neteja de pins en zones massificades, com la zona de Sant Esteve. Alicia Calabuig apuntava que “d’arbre a arbre hi ha una distància de menys d’un metre, i això seria un polvorí en cas que es produïra un incendi”.

Respecte de la proposta 10, Campanya d’animació i promoció de La Vila, davant la impossibilitat d’assistir a l’acte de la persona responsable de presentar-la, del de l’Ajuntament d’Ontinyent van voler remarcar la importància d’apostar pel foment de la part antiga de la ciutat.

En concloure l’acte, Natàlia Enguix, regidora d’Igualtat i Govern Obert, apuntava que “Ontinyent Participa és un projecte exitós. Des del primer any, no ha baixat mai del 20% de participació, que és una cosa que no succeeix mai en cap ciutat. Podem sentir-se molt orgullosos de la resposta de la nostra ciutadania cap a aquest programa. Des de 2014 s’han desenvolupat 28 projectes emmarcats en Ontinyent Participa. Enguany, d’aquestes 10 propostes, les quals han estat seleccionades d’entre 192, eixiran quatre projectes nous que es realitzaran entre 2021 i 2022.

Les votacions poden realitzar-se a través del web Ontinyent Participa fins el 14 d’octubre.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe