12.9 C
Albaida
Dilluns, desembre 4, 2023
HomeCulturaLa sarsuela 'Cançó d’amor i de guerra' commemorarà el 75 aniversari de...

La sarsuela ‘Cançó d’amor i de guerra’ commemorarà el 75 aniversari de la mort de Martínez Valls

Aquest dijous, 31 de març, la seu de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent ha acollit la presentació oficial de l’estrena a la capital de la Vall d’Albaida de la sarsuela Cançó d’amor i de guerra, del mestre ontinyentí Rafael Martínez Valls, de qui es commemora el 75 aniversari de la seua mort. Aquesta commemoració coincideix amb el 75 aniversari de la SUAMO. La cita serà el pròxim 7 de maig al Teatre Echegaray

L’acte ha comptat amb la presència de Rubén Penadés, subdirector i arxiver de la SUAMO i coordinador del projecte presentat, Ramón Garcia i Soler, director de la Unió i de la sarsuela en qüestió, Imma Pla, presidenta del Nou Orfeó d’Ontinyent, Alexis Jornet, director del Nou Orfeó d’Ontinyent, Manolo Martínez, vicepresident de la Unió, i Àlex Borrell, regidor de cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent.

El director Garcia i Soler apuntava que “el que representa Martínez Valls per a Ontinyent no vaig a dir-ho jo. És molt important transmetre a totes les ontinyentines i tots els ontinyentins que tenen un compositor nascut a Ontinyent i que és reconegut a tota Espanya i més enllà. És molt important que conega’m tota la seua música, i eixe és el fons que té aquest projecte. No únicament commemorar l’aniversari, sinó també transmetre la música de Martínez Valls. A més, serà la primera vegada que es farà Cançó d’amor i de guerra completa a Ontinyent”.

Rubén Penadés, responsable de la coordinació de l’espectacle, ha explicat que aquest “potser siga un dels esdeveniments culturals més importants de l’any a Ontinyent, perquè des de 1926 és la primera vegada que va a dur-se a concert la Cançó d’amor i de guerra en la seua versió completa. La durada de la sarsuela serà de dues hores aproximadament, amb un descans entre els dos actes que conformen la totalitat de l’obra”.

La presidenta del Nou Orfeó, Imma Pla, afirmava que “per a nosaltres va ser una sorpresa i una alegria que la Unió Musical comptara amb les nostres veu per a interpretar la sarsuela. Estem assajant per separat i més endavant celebrarem els assajos conjunts amb la banda”.

Manolo Martínez, vicepresident de la Unió, concloïa l’acte explicant que “l’adaptació dels textos al valencià ha sigut gràcies a l’Associació Cultural La Nostra Terra. Al concert també col·laborarà el Grup de Danses d’Ontinyent i l’Associació Cultural La Colla de Campaners d’Ontinyent”. Àlex Borrell afegia que “és un projecte cultural molt important perquè engloba a moltes associacions. És un projecte que integra diferents associacions culturals de la ciutat en un mateix objectiu, que és el de promoure la cultura i posar en valor la sarsuela del mestre Rafael Martínez Valls”.

Les entrades podran adquirir-se a partir del dilluns 4 d’abril a la seu de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, en horari de 09.30 a 13.30 hores, i tindran un cost de 12 euros.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe