28.4 C
Albaida
Dimecres, juny 29, 2022
HomeCulturaLa Nova de Quatretonda recupera tres obres oblidades de la mà d'En...

La Nova de Quatretonda recupera tres obres oblidades de la mà d’En clau de vents

La Unió Musical la Nova de Quatretonda i el projecte En clau de vents, han recuperat tres obres transcrites per a banda, gravades pel tècnic de so Arnau Múria. Aquestes obres també van ser presentades al “Concert de Primavera” del passat 1 de maig, i són: ‘El Soñador‘ (1901, Salvador Giner), ‘Polonés‘ (1865, Higinio Marín) i ‘Viva Quatretonda‘ (1944, Pedro Práxedes Delgado).

‘El Soñador’ va ser l’obra principal del concert

‘El Soñador’ és un capricho simfònic del compositor valencià Salvador Giner Vidal, la qual va ser l’obra més destacada del concert. Va ser estrenada al Teatre Principal de València l’any 1901, i es correspon a una selecció de fragments extrets d’aquesta òpera homònima. En canvi, les partitures són d’una transcripció feta a partir d’una reducció per a piano l’any 1921 per, l’aleshores, director de la banda de Quatretonda, Rafael Pérez Ferri.

L’obra no va ser localitzada a Quatretonda, sinó que va ser a un altre municipi de la Vall d’Albaida. L’òpera es va trobar a l’arxiu de la Unió Musical de Llutxent pels tècnics de ‘Música a la llum‘. Carlos Perales, director de la Unió Musical La Nova de Quatretonda, ha sigut l’encarregat de fer el treball de revisió i transcripció de les partitures.

‘Polonés’ i ‘Viva Quatretonda’ no quedaran en l’oblit

Polonés‘ és una peça d’altre compositor valencià, com és Higinio Marín López, qui a més era músic militar. Aquest va ser el primer mestre del reconegut Ruperto Chapí, i també és un autor important al gènere musical de les batalles. L’obra s’ha recuperat gràcies a uns materials editats a la revista ‘Eco de Marte‘ en 1865. Aquests, estaven conservats a la Biblioteca Nacional d’Espanya.

Viva Quatretonda‘ és la primera peça dedicada a aquest municipi valldalbaidí. Es tracta d’un pasdoble del sergent músic Pedro Práxedes Delgado, compost el 1944 i que es trobava a l’arxiu de la societat musical quatretondina.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe