Free Porn
xbporn
27 C
Albaida
Dilluns, juliol 22, 2024
HomeFestesLa Nostra Terra cedeix al Museu Fester d'Ontinyent una reproducció inèdita del...

La Nostra Terra cedeix al Museu Fester d’Ontinyent una reproducció inèdita del rostre del Crist de l’Agonia

L’associació cultural La Nostra Terra ha cedit al Museu Fester de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontinyent una reproducció fotogràfica original del rostre del Crist de l’Agonia primigeni datada a principis de segle XX.

Aquesta fotografia històrica, localitzada i aconseguida per l’Associació en una col·lecció particular, suposa una troballa molt significativa dins de l’àmbit del patrimoni cultural d’Ontinyent. El repertori d’imatges del Crist de l’Agonia que va ser destruït en l’any 1936 és molt escàs i, per tant, aquest descobriment suposa una fita més per al seu coneixement i estudi.

L’Associació Cultural La Nostra Terra té com a principi defendre i postular per tots els procediments lícits la conservació i la posta en valor del Patrimoni Cultural d’Ontinyent, com a testimoni d’una herència rebuda, que cal conservar per a transmetre a les generacions que ens precediran.

Per la qual cosa, atenent aquest objectiu fonamental dels estatuts de l’Associació, cedeix aquesta reproducció fotogràfica històrica a l’entitat que ostenta la major representativitat en l’àmbit sociocultural del patrimoni festiu d’Ontinyent. Aquest objecte patrimonial i fragment d’història de la ciutat romandrà en el Museu Fester per a la major disposició de tots els ciutadans.

A més a més, amb aquest gest, l’Associació vol fer una mostra d’agraïment a l’entitat festera pel recent atorgament del premi Cervino, el qual serà entregat en l’acte que se celebrarà el proper dissabte 22 de juny en Festers.

L’objecte fotogràfic ha patit unes condicions de conservació perjudicials que han afectat greument la seua estabilitat i han deteriorat malauradament molt la seua nitidesa. Per tant, de moment l’objecte romandrà als arxius del Museu, mentre s’estudia la manera en la que ha d’estar exposat per a la seua millor conservació i garantir la seua perdurabilitat.

Aquesta reproducció fotogràfica original del rostre del Crist de l’Agonia va ser realitzada pel fotògraf Carlos Laporta Roig (1865-1926). Es tracta d’una fotografia d’unes mesures de 387×295 mm. produïda probablement amb la tècnica de la albúmina.

A la part de baix de la fotografia hi ha present les següents inscripcions, a la part esquerra: “CRISTO DE LA AGONIA DE ONTENIENTE/(Busto tomado del natural)”; i a la part dreta: “C. LAPORTA, calle San Cristobal, 2”. Es presenta adherida a un suport de cartó de 480×350 mm on hi ha manuscrita la signatura del fotògraf “C. Laporta”

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe