Els alcaldes de les dues poblacions mantenen una reunió al voltant de les accions dutes a terme a la zona de la Cantereria i al voltant del parc de Benarrai.
Els alcaldes d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i Picanya, Josep Almenar, han mantingut una reunió telemàtica per tractar al voltant de la gestió del risc d’inundacions, i la possible aplicació de les accions dutes a terme en Ontinyent en Picanya, un dels municipis més afectats per la DANA del passat 29 d’octubre.
En la reunió, en la qual també participava la regidora de Sostenibilitat ontinyentina, Sayo Gandia, i personal tècnic municipal de Picanya, s’ha tractat l’actuació que ha transformat una zona d’habitatges al barri de la Cantereria en el nou parc inundable “les Mamàs Belgues”; i altres accions com la bassa de laminació creada entorn del parc de Benarrai per evitar les recurrents inundacions en cotxeres subterrànies d’alguns edificis adjacents.
Jorge Rodríguez explica que “l’alcalde de Picanya ens va exposar que al seu municipi tenen una zona semblant a Cantereria on estan valorant dur a terme una acció com la que hem executat ací, però també hem parlat d’altres intervencions que hem dut a terme per adaptar la resposta a situacions de fortes pluges, i que els poden servir d’alternativa allà on no es pot enderrocar habitatges”.
Des de l’Ajuntament de Picanya l’alcalde i el seu equip mostren el seu agraïment “perquè ens han mostrat un model d’actuació molt interessant. La col·laboració entre ajuntaments pot ajudar molt a donar resposta a estes situacions amb èxit en el futur”.
Cal recordar que el projecte de regeneració arquitectònica de la zona de la Cantereria d’Ontinyent ja està sent analitzat per altres ajuntaments i tècnics prèviament a la DANA d’octubre a València, sent un exemple en aquest sentit la jornada “Solucions tècniques a problemes concrets a escala municipal”, organitzada en el marc de les Jornades Sobre Gestió del Risc d’Inundació organitzades per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) en 2023.