31.3 C
Albaida
Dimecres, juny 29, 2022
HomeFestesLa Generalitat declara la 'Festa del Miracle de Sant Blai' de Montaverner...

La Generalitat declara la ‘Festa del Miracle de Sant Blai’ de Montaverner Festa d’Interés Turístic Provincial

Aquest 14 de juny, la Generalitat Valenciana ha dictat una resolució per la qual es declara a la ‘Festa del Miracle de Sant Blai’ de Montaverner Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana. Aquesta és una distinció honorífica que atorga la Conselleria de Turisme i que arriba quasi un any després que aquesta mateixa institució la declarara Festa d’Interés Turístic Local.

D’aquesta manera es valora la cultura i la tradició d’una festa que se celebra des del 1678. Es data d’aquest any, ja que va ser quan Sant Blai va obrar un miracle curant als malalts de diftèria. Per això, els montavernins i montavernines agraeixen cada diumenge i Dilluns de Pasqua la curació d’aquest Sant.

L’Ajuntament de Montaverner va enviar el passat 29 d’abril la sol·licitud a la Direcció General de Turisme. Hui, aquesta ha declarat a aquesta celebració Festa d’Interés Turístic Provincial. La ‘Festa del Miracle de Sant Blai’ va estar dos anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia. En canvi, aquest 2022 ja es va poder commemorar aquesta cita que és una de les senyes d’identitat de Montaverner.

Jorge Boluda, alcalde de Montaverner, ha destacat la seua il·lusió per aquest reconeixement. “Durant tota la legislatura hem promocionat aquesta festa amb l’elaboració d’un llibre, follets informatius o vídeos… que ens permeten donar a conéixer la festa més emblemàtica i antiga de Montaverner”, asseguren des de l’Ajuntament.

Després de saber-se la notícia aquest matí, des de la Parròquia de San Juan i Santiago de Montaverner s’han voltejat les campanes i s’ha difós una banda municipal informant de la mateixa.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe