Impulsen accions formatives amb l’objectiu d’evitar el tancament o la venda d’empreses familiars a causa de falta de relleu generacional.
La Diputació de València i la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL) han completat amb èxit el primer projecte de professionalització centrat en el relleu generacional en les xicotetes i mitjanes empreses de la comarca. La vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, assenyala que “les ajudes per a la formació de segones i terceres generacions d’empreses familiars constituïxen una iniciativa que val la pena i que, vista la resposta de pimes i autònoms, volem mantindre en el temps”.
Enguix té clar que les pimes “són el motor de la nostra economia”, i avança que, després de completar aquest projecte pioner al costat de COEVAL, “podem iniciar una nova línia de col·laboració dirigida a les empreses d’àmbit comarcal, amb l’objectiu de millorar la seua professionalització i trobar alternatives a la venda o el tancament quan apareix el problema del relleu generacional”.
En la mateixa línia s’expressa el president de la Confederació Empresarial de la Vall, Javier Cabedo, qui destaca l’elevada participació en les diferents accions formatives que hem organitzat al costat de la Diputació i l’Institut Valencià de l’Empresa Familiar, amb la participació de consultors, advocats i economistes de la zona, amb professionals qualificats que coneixen bé la realitat de la comarca i posen a la disposició dels assistents ferramentes molt útils per al present i el futur de les nostres empreses i autònoms.
El projecte titulat ‘Professionalització per a la successió generacional. Pimes de la Vall d’Albaida’ ha constat de cinc sessions formatives, la primera d’elles a càrrec del catedràtic d’Empresa Familiar Alejandro Escrivá. La resta d’accions han estat centrades en temàtiques concretes com l’estratègia i la planificació en les empreses familiars; els rols dels membres de cada empresa, amb la pedagogia necessària per a estructurar-los; els plantejaments financers; i la fiscalitat de les empreses de xicoteta grandària.
Entre els participants trobem empreses amb mig centenar de treballadors, micropimes i també autònoms que utilitzen les ferramentes formatives i els consells de professionals en l’àmbit de la seua farmàcia, el seu comerç o el seu negoci d’hostaleria. Firmes del sector de la indústria, transport i serveis que demostren “el caràcter intersectorial que té COEVAL”.