Free Porn
xbporn
26 C
Albaida
Dijous, juliol 25, 2024
HomePoliticaLa Diputació aprova la moció defensada per Natàlia Enguix que demana al...

La Diputació aprova la moció defensada per Natàlia Enguix que demana al Govern que es condone el deute als ajuntaments com a Catalunya

Compromís i VOX no donen suport a la moció presentada per la portaveu d’Ens Uneix que reclamava finançament per als ajuntaments

La Diputació de València ha aprovat aquest dimarts, al ple de novembre, la moció presentada per Ens Uneix que insta el Govern d’Espanya a condonar el deute als ajuntaments igual que es té previst fer amb Catalunya i altres autonomies. La proposta defensada per la portaveu d’Ens Uneix i vicepresidenta primera de la Diputació, Natàlia Enguix, té com a objectiu “no exercir més pressió fiscal sobre les famílies, especialment en un moment molt sensible després de la pandèmia i les conseqüències econòmiques de les guerres de Rússia i Ucraïna i Israel i Gaza”.

Compromís i VOX han estat els únics grups que no han donat suport a la moció que reclama més finançament per als ajuntaments, i que finalment ha tirat endavant amb els vots del PP, Ens Uneix i el PSPV.

La portaveu d’Ens Uneix, Natàlia Enguix, ha considerat que “és el moment d’afrontar el finançament de les entitats locals, que mai no arriba a afrontar-se perquè sembla que per al Govern central els municipis són entitats de segona”. Des d’Ens Uneix “tenim clar que això no és així i que ha arribat el moment que els ajuntaments disposen dels recursos necessaris”, ha afegit Enguix durant el debat de la moció al ple provincial.

En representació del grup Ens Uneix, la primera tinenta alcalde a l’Ajuntament d’Ontinyent planteja la condonació total o parcial del deute del Fons d’Impuls Econòmic, o l’increment proporcional dels ingressos de l’Estat, en el cas dels consistoris que ja hagen liquidat aquest fons.

La responsable provincial té clar que les entitats locals “són les que més a prop estan de la realitat econòmica i social de la ciutadania i les famílies”, i en aquest sentit “han patit, de la mateixa manera que les comunitats autònomes, les conseqüències derivades de la pandèmia i l’impacte negatiu d’un cicle econòmic condicionat per dues guerres que segueixen en marxa”.

Natàlia Enguix proposa, a més, la creació d’una comissió d’experts en finançament i autonomies que lidere aquest moviment dels ens locals que afavoriria tot el territori espanyol, alhora que insta a valorar la modificació de la llei reguladora de les hisendes locals per a garantir la suficiència financera de les corporacions.

Durant el debat de la moció, Ens Uneix ha acceptat l’esmena del PSPV per parlar d’estudi de la situació en lloc d’auditoria, mentre que Natàlia Enguix ha retret en diferents ocasions a Compromís el seu rebuig a aquesta mesura que “va en benefici dels municipis valencians els interessos dels quals se suposa que han defensat aquests anys a Madrid amb nuls resultats”. La portaveu d’Ens Uneix ha insistit que “és el moment de pensar en tots aquests ajuntaments als quals ens devem i aprofitar els beneficis que l’Estat planteja per a Catalunya i altres autonomies fent-los extensibles a les entitats locals”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe