19.9 C
Albaida
Diumenge, juny 4, 2023
HomeCulturaLa Dansa Macabra arriba a Ontinyent amb continguts artístics, patrimonials i socials...

La Dansa Macabra arriba a Ontinyent amb continguts artístics, patrimonials i socials de la ciutat

El Palau de la Vila ha acollit la presentació d’una obra que combina la música i la dansa i que té com a protagonista a la mort, traslladant al públic a l’edat mitjana

La Dansa Macabra arribarà a Ontinyent el pròxim dimecres 5 d’abril. A les 20 h es reprentarà aquesta obra històrica gràcies a la col·laboració de les diferents associacions culturals de la ciutat. “Una representació que combina la música i la dansa, i per a la qual s’ha creat una peça expressament per a aquest esdeveniment cultural composta per Quique Orquín“, ha explicat el regidor de Cultura, Álex Borrell, a la presentació al Palau de la Vila.

En l’edat mitjana la Dansa Macabra va ser un gènere literari i figuratiu molt popular. Es pot dir que la societat de l’època va acabar per familiaritzar-se amb la idea de la mort i la va convertir en motiu artístic. És una dansa teatralitzada on la mort és l’element unificador entre la humanitat, un fenomen universal”, ha assenyalat Fanny Donat, directora de Ballet Ópera.

Un total de 56 persones faran possible aquesta obra. Totes aquestes pertanyen a l’Associació Cultural Dansa Ópera, la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, l’Associació Músico-Vocal Nou Orfeó, la Confraria de la Soledat, el grup de teatre Pantomima Teatre i Quique Orquín com a director musical.

Concretament, a l’obra apareixeran 2 actors del grup de Pantomima Teatre, 4 persones de la Confraria la Soledat, 16 ballarins, 8 personatges nominals que estan relacionats a principis del segle XVII a la ciutat d’Ontinyent, un grup de 20 músics de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, una selecció de 15 coristes del Nou Orfeó i el director musical Quique Orquín.

Des de l’Ajuntament s’ha adquirit el vestuari per a aquesta representació i, any rere any s’ajudarà a mantindre aquesta obra com a tradició cultural i festiva a la ciutat, ja que el projecte ha estat impulsat per la regidoria de Cultura, juntament amb la de Turisme.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe