17.8 C
Albaida
Diumenge, maig 26, 2024
HomeVall d´AlbaidaBocairentLa Biblioteca Pública de Bocairent rep el premi María Moliner

La Biblioteca Pública de Bocairent rep el premi María Moliner

El projecte guardonat potencia l’agència de lectura com a espai d’acollida de les persones nouvingudes

La Biblioteca Pública Municipal de Bocairent ha estat una de les guardonades en la convocatòria 2023 del premi María Moliner. Aquest reconeixement permet al Ministeri de Cultura i Esport distingir les biblioteques espanyoles que desenvolupen projectes d’animació lectora i que converteixen aquests espais en centres d’integració social amb la comunitat de la qual formen part.

Així, l’agència de lectura de Bocairent va presentar una proposta que portava per títol “La biblioteca, xec de benvinguda” i que pretenia potenciar les instal·lacions i els serveis com a punts d’acollida a les persones nouvingudes. En aquest sentit, el projecte assenyala: “Bocairent ha sigut una de les poblacions que ha acollit refugiats. Ells, al costat dels migrants d’altres llocs que han anat arribant, així com dels desplaçats espanyols per motius de treball, circumstàncies personals, etc., formen un col·lectiu que no hem volgut deixar al marge de la societat bocairentina”.

Per a Xavi Molina, alcalde i regidor de Cultura, “el premi María Moliner és un reconeixement al treball anual que fa la Biblioteca Pública Municipal de Bocairent, que tracta de ser el més dinàmica possible i oferir el màxim servei dins del marge que tenim”. A més, el primer edil destaca “la satisfacció que provoca que el projecte d’enguany pose en valor l’agència de lectura com a punt d’inclusió i d’acollida en el marc d’una societat diversa”. “Volem seguir construint espais que senten com a seus totes les veïnes i tots els veïns, i la biblioteca, sens dubte, ha de ser un d’ells”, conclou Molina.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe