22.9 C
Albaida
Dimarts, maig 28, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentLa Beneficència mantindrà en els seus estatuts una majoria de membres procedents...

La Beneficència mantindrà en els seus estatuts una majoria de membres procedents a la societat civil d’Ontinyent

El Patronat de la Fundació del Sant Hospital de la Beneficència d’Ontinyent, amb motiu de la renovació dels seus estatuts, vol manifestar el següent:

  • La renovació dels estatuts es produeix a requeriment del Protectorat de Fundacions amb la finalitat d’adaptar els estatuts a la nova realitat legal de la pròpia fundació. Entre les motivacions que justifiquen aquests canvis es troba la necessitat d’actualitzar la seua composició després de l’eixida del patronat de la Filles de la Caritat i de l’entitat Caixa Ontinyent i la supressió de la figura de l’Administrador.
  • El patronat de la Fundació del Sant Hospital de la Beneficència (el màxim òrgan de gestió tant de la residència de persones majors com el col·legi La Milagrosa), mantindrà en els nous estatuts una majoria de membres procedents a la societat civil d’Ontinyent.
  • El patronat comptarà amb 7 patrons, dos d’ells membres nats: l’Alcalde d’Ontinyent i el rector de Santa María. Els dos patrons nats triaran per consens els 5 patrons electes: un regidor o regidora, un rector, dos professionals de la societat civil de reconegut prestigi i un representant de Càritas interparroquial.
  • Respecte al destí últim dels béns de la Fundació, en cas d’una hipotètica dissolució, haurà de comptar amb una majoria reforçada de dos terços dels membres del patronat de la fundació. D’aquesta manera, qualsevol proposta per a ser aprovada haurà d’estar recolza per 5 vots a favor dels 7 membres que conformen el patronat.
  • El Patronat de la Fundació del Sant Hospital vol llançar un missatge de tranquil·litat i assossec a les famílies que confien l’educació dels seus fills i filles en el col·legi La Milagrosa, i que desafortunadament han estat sotmeses a unes informacions tendencioses, interessades, quan no radicalment falses, la finalitat última de les quals no aconseguim comprendre. Igualment, vol mostrar tot el seu suport al Plebán de Santa Maria, Don Melchor Seguí per les injúries i falsedats abocades sobre la seua persona.
  • Al mateix temps, des del Patronat del Sant Hospital de Beneficència insistim que és rotundament fals que la continuïtat de La Milagrosa haja estat o estiga en risc, per la qual cosa lamentem profundament que hi haja hagut persones, amb interessos espuris i difícilment explicables, que hagen tractat de desestabilitzar i tacar el bon nom d’un col·legi tan estimat per la població d’Ontinyent. D’aquesta manera, per a poder entaular un diàleg constructiu, el Patronat celebrarà una reunió amb la comunitat educativa del mateix la setmana pròxima.
  • La Fundació del Sant Hospital té un concert amb la Conselleria d’Educació que garanteix el sosteniment del col·legi La Milagrosa, concert del qual manca la residència de persones majors, per la continuïtat de les quals es treballa intensament pels membres del Patronat.
  • La residència, que acull 40 persones internes i en la qual treballa una trentena de persones, manca de concert amb la Generalitat Valenciana al no complir les seues instal·lacions amb la normativa autonòmica d’accessibilitat, la qual cosa comporta importants pèrdues econòmiques anuals que són sufragades amb els propis fons de la fundació.
  • La concertació de places amb la Generalitat Valenciana, que garantiria la continuïtat de la residència, només serà possible amb un nou centre homologat. En aquest sentit, el Patronat va aprovar, en la seua sessió de l’1 de febrer, el conveni mitjançant el qual l’Ajuntament d’Ontinyent aportarà 800.000 euros per a finançar la construcció de la nova residència de persones majors.
  • El Patronat de la Fundació del Sant Hospital tornarà a reunir-se la setmana vinent per a tancar la redacció definitiva dels nous estatuts i procedir a la seua aprovació per a afrontar amb plenes garanties els enormes reptes que té per davant.
ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe